Alkohol och andra droger

Alkohol, narkotika och dopingmedel är exempel på olika sorters droger som du kan bli beroende av. Det är svårt att veta exakt vad som är att dricka för mycket alkohol men om drickandet gör att du får problem eller mår dåligt kan det vara ett risk- eller missbruk. Många former av narkotika är olagliga eftersom de är farliga att använda och beroendeframkallande. Det finns också droger som inte är olagliga, men som kan vara minst lika farliga.

Om du känner att du har eller håller på att få problem med alkohol eller droger finns det bra hjälp att få. Det går att bli av med alkohol- eller drogproblem.

Om du har någon i din närhet, till exempel i familjen, som dricker för mycket eller använder droger kan det påverka ditt liv och dina känslor. Det är viktigt att veta att det aldrig är ditt fel och att det finns bra hjälp för dig.

Moa-mottagningen är till för dig som är under 26 år och som har frågor eller problem som rör alkohol och droger.

Föräldrar som behöver råd eller stöd kring sitt barn kan också vända sig hit.

Det går alltid att kontakta oss, även anonymt.

Moa-mottagningen

Elevhälsa ska erbjudas alla elever från förskoleklass till och med gymnasiet. Du tar kontakt med elevhälsan genom att gå förbi deras rum på din skola, ringa, smsa eller mejla. Du hittar kontaktuppgifter på din skolas webbsida.

Om du inte orkar eller vill kontakta elevhälsan själv kan du be en lärare, kompis eller vårdnadshavare/förälder att ta kontakt åt dig.

Mer information om elevhälsan finns här:

Elevhälsan

Balder är en öppen stödverksamhet för barn, ungdomar och unga vuxna som är nära anhöriga till någon som dricker för mycket, tar droger eller spelar för mycket. Till Balder kan man komma direkt, utan ett beslut av socialkontoret.

Balder - För dig som som är nära anhöriga till någon som dricker för mycket, tar droger eller spelar för mycket

Kastanjen har grupper för dig som är barn eller tonåring som lever i en svår livssituation.

Läs mer om Kastanjen

Det uppsökande teamet besöker olika platser i Norrköping för att möta dig som är ung och behöver stöd. Vi vill hjälpa dig tidigt i livet så att dina problem inte växer sig större.

Uppsökande teamet

Kontakt
Kontakt Norrköping
Norrköpings kommun

Förvaltningshuset Rosen
Trädgårdsgatan 21
602 42 Norrköping

Besökstider:
Måndag-fredag 08.30-16.00

Telefontider:
Måndag-fredag 08.00-16.00