Lärresurser för Norrköpings elever

I Norrköpings kommunala skolor har du som elev tillgång till många digitala lärresurser. Här finns exempel på vad du som elev har tillgång till.

Så hittar du lärresurser

De digitala verktygen hittar du i din chrome webbläsare. Du hittar länkar via mappen "Digitala lärverktyg" som du har i bokmärkesfältet i din webbläsare. För att du ska få tillgång är det viktigt att du loggar in i Chromes webbläsare med din kommun-mejladress

Så loggar du in i Chrome

Tips på bra lärresurser

Här finns spel i olika ämnen som hjälper dig att lära och träna.

Korta animerade filmer som förklarar komplicerade sammanhang på ett enklare sätt. Både ljud och undertexter finns på flera olika språk. Till de flesta filmerna finns quiz i tre svårighetsgrader.

På Skolplus finns material och övningar inom bland annat svenska, matematik och glosträning. För att komma åt Skolplus hemifrån så behöver du ett inlogg. Det kan du få av din lärare.

I NE finns läromedel i alla ämnen. Under ikonen läromedel kommer du som elev åt material och filmer som du kan använda dig av i din kunskapsinhämtning.

När du öppnat ett läromedel kan du överst på sidan välja Läshjälp - en ikon med glasögon. Där kan du göra många inställningar för mer lättlästa texter och få ord förklarade och översatta på många olika språk. Där finns även bildstöd.

Se film om läshjälp

I Creaza kan du skapa tecknade serier, tankekartor, presentationer, animationer, podcast samt redigera film. Digitalt berättande för alla!

En tankekarta kan vara till stor hjälp när du ska lära dig något nytt eller skaffa en överblick. I Mindomo kan du även använda din tankekarta vid en presentation eller redovisning.

I Cartoonist kan du skapa flera olika berättelser med bilder, text och ljud.

I AudioEditor kan du skapa podcasts och redigera ljud.

På ILT Inläsningstjänst hittar du inlästa läromedel. Lärare kan lägga till böcker i sina elevers bokhyllor och elever kan själva lägga till böcker i sin bokhylla. Tjänsten är tillgänglig via mappen Digitala lärverktyg i chromes webbläsare. Inläsningstjänst finns också som app till androida enheter - chromebook (Google play) och apples produkter (Appstore).

Hitta enkla filmade guider på ILT Inläsningstjänst

Inläst skönlitteratur

Det finns ett stort utbud av skönlitteratur och lättlästa böcker med text och ljud från Hegas, Nypon, Vilja eller LL. Välj Skönlitteratur eller Lättlästa böcker under fliken Kategorier.

Inlästa läromedel

På ILT finns läromedel i ljudformat från alla Sveriges stora läromedelsförlag. Vissa läromedel, till exempel språkläromedel, kräver talboksrättigheter för att kunna få tillgång till. Man har rätt att få talboksrättigheter om man har en läsnedsättning. Det finns lärare på skolan som kan hjälpa till med detta.

Polylino är ett digitalt bibliotek av bilderböcker, faktaböcker, lättlästa böcker och kapitelböcker med ljud, bild och text och dessutom på flera språk. Här finns också böcker med TAKK- och teckenspråksfilmer, samt böcker med syntolkning.

På Nomp kan man gratis och reklamfritt öva matematik från årskurs 1 till årskurs 9.

Relaterad

Kontakt