Stadsarkiv

Stadsarkivet är Norrköpings kommuns arkivinstitution och den kommunala arkivmyndighetens förvaltning. Det kan sägas vara Norrköpings kommuns minne. I arkivet finns handlingar från 1384 och framåt i tiden.

Här finns huvudsakligen Norrköpings kommuns och dess kommunala föregångares arkiv. Men det finns också enskilda (privata) arkiv som privatpersoner, företag, stiftelser, föreningar och andra organisationer har deponerat eller lämnat till stadsarkivet som gåva.

Besökare har tillgång till forskarplatser och service av utbildad personal. Samtliga kommunala arkiv är enligt offentlighetsprincipen tillgängliga för forskning. För handlingar som rör enskilda personer kan det finnas begränsningar enligt Offentlighets- och sekretesslagen.

Hitta i arkiven

Sök i arkiven

Beställ material från arkivet

Beställ betyg

Norrköpings stadsarkiv (pdf)PDF (pdf, 1.6 MB)

Öppettider jul och nyår

Måndag 24 december - onsdag 26 december stängt.

Torsdag 27 december  - fredag 28 december har stadsarkivet öppet som vanligt, men med begränsad forskarservice.

Måndag 31 december - tisdag 1 januari stängt.

Nu finns stadsarkivet på Instagram

På stadsarkivets Instagramkonto vill vi berätta om stadsarkivets samlingar och vår verksamhet. Vi hoppas kunna ge en inblick i vad vi gör här på stadsarkivet och visa vilka skatter som finns i våra arkiv fritt tillgängliga att ta del av.

Norrköping i bild 1944 - 1968

Nu finns bildspelet "Norrköping - en annan stad men ändå densamma" som visades på Arkivens dag på vår externa fotosida nsa.kulturhotell.se

Bildspelet visar fotografier från Norrköping mellan åren 1944 - 1968 med en del jämförelsebilder från år 2018.

Fotografierna är tagna av Gustaf Östman som var chef för byggnadskontoret och senare för gatukontoret fram till sin pension år 1957. Gustaf Östmans diabildssamling omfattar drygt 2400 bilder och finns bevarad i stadsarkivet

Exempel från arkiven

Kontakt

Stadsarkivet
Norrköpings kommun
601 81 Norrköping
011-15 00 00

Besöksadress
Rådhuset, ingång från gården.

Öppettider
Måndag-fredag 09.00-11.45, 13.15-16.00 (lunchstängt 11.45 - 13.15)

Skicka e-post

Fler kontaktuppgifter