Kontakta socialkontoret

Alla som bor i Norrköping kan vända sig till Norrköpings kommuns socialkontor för att få stöd och hjälp i svåra situationer. Det kan handla om frågor som rör barn och ungdomar, vuxna eller familjer. Det kan också handla om problem med missbruk eller annat beroende.

Socialkontorets mottagning kan ge information om alla olika insatser och hur man går till väga för att ta kontakt. Det är hit du vänder dig för en första kontakt med socialkontoret. 

Myndighetsutövning

Du kan själv ansöka om bistånd från socialkontoret. En ansökan om bistånd leder alltid till att socialkontoret inleder en utredning för att ta reda på vilka behov av stöd och hjälp som du som ansöker om bistånd har. Utredningen leder fram till ett beslut om du har rätt till bistånd i form av någon insats från socialkontoret.

Socialkontoret kan få information om barn genom att någon gör en anmälan. En sådan anmälan kan komma från skola, polis eller vårdpersonal. Det kan också handla om att någon annan som kommit i kontakt med familjen är orolig för barnets situation. Här kan du anmäla oro för barn under 18 år.

Anmälningar som gäller vuxna kan komma till socialkontoret om personer som behöver vård och stöd för missbruk. Anmälan sker till socialkontorets mottagning.

Mottagning
I vår mottagning på Vikboplan 13 ger vi råd, tar emot ansökningar, anmälningar gällande både barn, ungdom och vuxna. Här görs skydds- och förhandsbedömningar.

Mottagningen nås via telefon på telefonnummer 011-15 26 15. Öppettider för mottagningens telefon är:

  • Måndag–torsdag 9-16 (lunchstängt 12-13)
  • Fredagar 9-15 (lunchstängt 12-13)
  • Samt stängt för möte onsdagar mellan 10-12
  • Efter kontorstid så är det socialjouren som tar vid.

Socialjour
Socialjouren fattar beslut, erbjuder stöd, hjälp och rådgivning utanför kontorstid för hela kommunen och har då även uppdrag att ge stöd till Valdemarsvik, Söderköping och Finspångs kommun.
Socialjouren har telefonnummer 011-15 22 83. Jouren är bemannad efter kontorstid årets alla dagar och du som ringer får vara anonym.

Stöd och behandling

Det finns olika sätt för kommunens invånare att komma i kontakt med socialkontoret och ta del av de insatser som erbjuds. Vissa typer av insatser erbjuds både som service och i form av biståndsprövade insatser.

Vill du veta mer om socialkontorets verksamheter eller det stöd som socialkontoret erbjuder, så kan du söka dig vidare via länkarna nedan.

Stöd för dig som barn eller ungdom

Familj, föräldraskap och relationer

Missbruk

Våld i nära relationer

Kontakt