Anhörig- och kunskapscenter

Du som anhörig har rätt att må bra. Våra anhörigkonsulenter finns till för dig som hjälper, stöttar eller känner oro för en närstående och själv behöver stöd för att orka.

Vi erbjuder stödsamtal, samtalsgrupper och kurser, föreläsningar och andra aktiviteter. Behöver du kontakt med andra verksamheter och föreningar kan vi hjälpa dig med information. Vi har tystnadsplikt och besöken är kostnadsfria.

Vi vänder oss till alla anhöriga som behöver stöd, oavsett ålder. Det är inte kopplat till släktskap eller att din närstående har en speciell diagnos, men du eller din närstående ska bo i Norrköpings kommun.

OBS! På grund av den pågående pandemin rekommenderar Folkhälsomyndigheten personer över 70 år och personer i riskgrupper att begränsa sina sociala kontakter och stanna hemma så mycket som möjligt. Därför erbjuder vi stödsamtal via telefon till anhöriga i dessa grupper. Utifrån ovanstående är också vissa av våra aktiviteter inställda. Vill du veta vilka så klicka på flikarna nedan.

Vill du besöka oss och är förkyld? Med hänsyn till varandra ber vi dig vänta med ditt besök tills du är frisk. Välkommen att kontakta oss via e-post eller telefon om du inte känner dig helt frisk. Tack för visad hänsyn!

Stödsamtal och kurator

Stödsamtal för alla anhöriga

Om du behöver någon att prata med om din situation som anhörig erbjuder vi kostnadsfria stödsamtal med anhörigkonsulent. Ta kontakt med oss så kommer vi överens om när vi ska träffas.

Anhörigkonsulenter
Telefon: 011-15 54 30
E-post: anhorigstod@norrkoping.se
Kontaktformulär


Kuratorsamtal

Vi erbjuder kostnadsfria kuratorsamtal för dig och dina anhöriga om du vistas på korttidsplats, har stöd av hemgångsteamet eller bor på särskilt boende i Norrköpings kommun. Det finns många orsaker till varför du kan behöva samtala med en kurator:

  • Förändrad livssituation?
  • Oro för framtiden?
  • Förluster av funktioner?
  • Bo kvar hemma eller flytta till särskilt boende

Kurator Katrin Leilblom
Telefon:
011-15 20 56
E-post: katrin.leilblom@norrkoping.se

Kurator Niklas Cederlund
Telefon: 011-15 53 29
E-post: niklas.cederlund@norrkoping.se

Stöd till barn och unga som är anhöriga

Stöd till barn och unga som är anhöriga

Vi finns för dig som har en förälder, ett syskon, en kompis eller någon annan nära person som är sjuk eller har en funktionsnedsättning. Det är viktigt att du som är barn eller ungdom känner dig sedd, delaktig och får uppmärksamhet för din egen skull. I anhörigstödet utgår vi alltid från ditt behov.

Läs mer om vilket stöd du kan få via Anhörig- och kunskapscenterPDF (pdf, 737.4 kB)

Syskongrupp för dig som är mellan 7-12 år och har syskon med funktionsvariation av olika slag, start 21 april PDF (pdf, 115.9 kB)

Syskongrupp för dig som är mellan 13-18 år och har syskon med funktionsvariation av olika slag, kan starta vid efterfrågan. Meddela intresse.

Mötesplats för unga anhöriga 13-21 år, första tisdagen varje månad, start 4 februari 2020 kl.17:00-18:30 (anmälan se länk)PDF (pdf, 383.5 kB)

ME WE - för dig som är mellan 15-17 år och stöttar eller tar hand om någon nära dig, startar när vi har en grupp (anmälan se länk)PDF (pdf, 220.8 kB)

Vid frågor hör av dig till:

Helen Andersson 
Telefon: 011-15 51 63, 072-2543766
E-post: helen2.andersson@norrkoping.se
eller till vår mottagningstelefon: 011-15 54 30

Information för medarbetare

Här kan du som är medarbetare i kommunen eller andra externa verksamheter hitta aktuell information från Anhörig- och kunskapscenter som riktar sig till dig.

Informationstillfälle för dig som vill veta mera om Anhörig- och kunskapscenter 12 februari och 13 maj 2020 kl.10:00-11:00 (anmälan)PDF (pdf, 174.2 kB)

Vägledning för personal om anhörigstödPDF (pdf, 507.8 kB)

Kontakt
Vård- och omsorgskontoret
Anhörig- och kunskapscenter

Drottninggatan 32
602 24 Norrköping

Besökstider:
Måndag-torsdag 09.00-16.00 Fredag 09.00-15.00 Lunchstängt 12.00-13.00 Samt andra tider för bokade besök och aktiviteter.

Telefontider:
Se besökstider ovan.