När du fått ett erbjudande vill biståndshandläggaren ha ett svar från dig så snart som möjligt.

Om du tackar ja

Tackar du ja till den erbjudna lägenheten startar hyran den dag som lägenheten är klar för inflyttning. Därför är det bra om du är beredd på att flytta med kort varsel.

Om du får dubbla boendekostnader

Du kan under några månader få dubbla boendekostnader när du flyttar till särskilt boende. Då kan du ansöka om nedsatt hyra för dessa månader. Du får en ansökningsblankett hemskickad när du tackat ja till platsen på boendet.

Om du bor på korttidsboende och tackar ja

Bor du på korttidsboende och blir erbjuden en lägenhet på ett särskilt boende är det viktigt att du kan flytta snabbt så att din plats på korttidsboendet blir ledig.

Om du tackar nej

Om du tackar nej till ett erbjudande kommer biståndshandläggaren göra en uppföljning. Biståndshandläggaren undersöker om ditt behov har ändrats sedan utredningen, och då kanske ditt beslut också ändras.

Om du bor på korttidsboende och tackar nej

Om du bor på ett korttidsboende och tackar nej till ett erbjudande, måste du flytta hem till din vanliga bostad.

Möjlighet till byteskö

Om du får ett erbjudande som du är tveksam till, kan du tacka ja, flytta in och sedan ställa dig i byteskön. Då har du chans att prova att bo på boendet du först blev erbjuden. Skulle du ändå inte trivas och vilja flytta till ett annat boende, har du god chans att få göra det om du står i byteskön.