Vimpeln

Förskolan ligger i Oxelbergen, 15 minuters gångväg från centrum. Intill förskolan finns härliga grönområden. Vi har gångavstånd till buss, spårvagn, bibliotek mm. Vimpeln tillhör förskolorna i Oxelbergen tillsammans med Majgården och Fågelsången.

Vår förskola

Vimpeln har 36 stycken barn i åldern 1-5 år. Alla barn och pedagoger är uppdelade i fyra stycken Lärandegrupper. Barnen följer sin lärandegrupp större delen av dagen, för att få en lugn och trygg lärmiljö. På Oxelbergens förskolor har vi gemensamt tema som är en utgångspunkt för våra olika projekt.

Vi har en gemensam vision för våra tre förskolor i Oxelbergen: En utmanande och trygg lärmiljö för alla barn på Oxelbergens förskolor. Vi har ett gott samarbete våra förskolor mellan och samarbetar med pedagogiska grundtankar och kvalitetsarbete.

Vår förskola har öppet mellan klockan 06.30 - 17.00

Vår verksamhet

Vi är närvarande och medupptäckande pedagoger, som ser alla barn, deras intressen och utveckling. Barnen ska trivas, känna trygghet och ha roligt hos oss. Vi berikar, uppmuntrar och inspirerar i barnens lek. Vi eftersträvar en spännande, rolig och utvecklande lekmiljö både inne och ute, där barnen kan träna på sitt sociala samspel med andra barn och vuxna. Vi uppmuntrar barnen att hjälpa varandra, att man kan ta hjälp av en ”fiffig” kompis.

Föräldrasamverkan

Vi arbetar för ett gott föräldrasamarbete. Vi vill att Föräldrarna ska känna sig trygga att lämna sina barn hos oss. Vi vill att alla föräldrar, ska känna att de kan framföra/diskutera tankar och funderingar runt sitt barn och verksamheten i stort.

Övriga föräldraaktiviteter är till exempel lucia, drop-in, gårdsfest och utvecklingssamtal.

Första måndagen varje månad har vi en möjlighet för nya föräldrar som är nyfikna på våra förskolor i Oxelbergen att komma på ett besök. Rundvandringen börjar på Majgårdens förskola klockan 09.30, där en av förskolans pedagoger möter upp, visar runt, berättar och svarar på frågor om verksamheten. Sedan går föräldragruppen vidare till Vimpeln och Fågelsången, för att se och få vidare information om dessa förskolor.

Rundvandringen slutar cirka klockan 11.00. OBS! Du måste ringa och anmäla att du kommer. Ring på telefonnummer 0722-54 81 61.

Mer om Vimpeln

Adress:

Tvåbackarbrinken 6
602 44 NORRKÖPING
Skicka E-post

Beskrivning: Projektinriktat arbetssätt, tydlig värdegrund, alla barns lärande och ”fiffiga kompisar”

Antal elever: 36

Avdelningar: 4

Årskurser: Förskolor

Förskolechef
Susanne Sjösten


Lilla hemvisten:
072-598 67 19

Stora hemvisten:
072-598 67 20

Skicka e-post

Hitta till Vimpeln