Vånga Förskola

Ungefär 2,5 mil utanför Norrköping, på landet mellan Skärblacka och Finspång, ligger det lilla samhället Vånga. I den natursköna omgivningen ligger Vångaenheten som består av förskola, skola år F-6, fritidshem samt öppen 10-12-årsverksamhet. Förskolan består av tre avdelningar, Eken och Lönnen med barn 1-3 år samt Björken med barn 3-5 år. Våren 2011 öppnade en del av förskolan upp i nyrenoverade lokaler. I samband med renoveringen gjordes även utemiljön om.

Vår vision

Vår vision är ”Alla barns och elevers framgång” och för oss är trygghet grunden för vår verksamhet. Vi personal ser barnen som kompetenta barn fulla av möjligheter. Barnen är medforskare där vi vill stötta dem i deras tankar och funderingar. Vi vill att barnen ska vara delaktiga och kunna påverka sin vardag. Barnens intresse ska få forma miljön och innehållet i verksamheten. I arbetslagen arbetar barnskötare, elevassistent och förskollärare.

Nära till skog

Vångaenhetens förskola är inrymd i två byggnader som ligger precis bakom Vångaskolan. Vi har vackra omgivningar och skogen precis bakom knuten där terrängen utmanar både barnens motorik och fantasi. Vi utnyttjar vårt närområde med fokus på utomhuspedagogik.

Familjerna

Är alltid välkomna, både i vår pedagogiska verksamhet och till fest.

Vånga förskolas dokument

Mer om Vånga Förskola

Adress:

Vånga skola
617 90 SKÄRBLACKA

0122-301 12

Skicka E-post

Beskrivning: Skog, nyrenoverat, utevistelse

Antal elever: 59

Avdelningar: 4

Årskurser: Förskolor

Förskolechef
Gunilla Wahlberg


Avdelningar:
Eken/Lönnen:
0122-301 12

Björken:
0122-300 03

Skicka e-post

Hitta till Vånga förskola