Torshag

Torshags förskola är beläget i ett naturskönt område i utkanten av Åby, med Ättetorps naturreservat inpå knutarna. Vi tillhör Kvillingespåret med familjecentral, åtta förskolor och fyra grundskolor. På Torshag har vi tre åldersnära hemvister: yngre-, mellan- och äldrebarn.

Verksamheten

Tillsammans bildar Kvillingespåret en helhet, såväl pedagogiskt som organisatoriskt i ett 0-16-årsperspektiv. Kvillinge förskolor och skolor står för nytänkande. Vi arbetar tillsammans med barn/elever, föräldrar och personal med allt från praktiska frågor till gemensamma pedagogiska frågor. Vi har professionella och kompetenta medarbetare som bidrar till att våra barn och elever utvecklas och når framgång. Vi har ett gemensamt trygghetsteam, som arbetar med en årlig plan genom förebyggande åtgärder för att motverka kränkande behandling.

På våra förskolor i Åby välkomnas alla. Vi visar våra barn respekt. Hos oss får alla vara delaktiga och vi visar trovärdighet genom ett professionellt förhållningssätt.

I augusti 2014 gjorde vi en omstart och flyttade tillbaka i nyrenoverade lokaler. Utevistelse varje dag är en självklarhet och vi bedriver stor del av verksamheten på gård eller i närliggande skog. När det är dags för vila sker det i vagnar utomhus. Vår mat tillagas av vår egen kock. Vi tänker på vilka råvaror vi använder, vi vill att det ska vara ekologiskt, svenskt och närproducerat så mycket det går.

Vi arbetar med barnens lärande i projekt och använder reflektionsmatris och projektmall för att systematiskt dokumentera barnens, pedagogernas och verksamhetens lärprocesser. Vi har utvecklings- och uppföljningssamtal varje år med föräldrar för att följa barnens eget lärande.

Mer om Torshag

Adress:

Katrineholmsvägen 39
616 31 ÅBY

011-15 60 24

Skicka E-post

Beskrivning: Projektinriktat arbetssätt, eget kök, utomhusvistelse

Antal elever: 54

Avdelningar: 3

Årskurser: Förskolor

Förskolechef
Jenny Ohlander

Hitta till Torshag