Smultronet

Smultronets förskola ligger i Sandbyhovsområdet och bildar, tillsammans med Solgläntan och Lagerlunda, en enhet, där också Sandbyängs familjecentral ingår.

Vår vision

På Smultronet arbetar vi Reggio Emiliainspirerat vilket innebär att vi ser barnet som kunnigt och kompetent. Ett barn som kan, är respekterad för den person den är.

Leken har en central del i vår grundverksamhet som bygger på vardagsnära aktiviteter. Genom att arbeta med olika teman erbjuder vi barnen möjlighet att tillsammans lösa problem samt samarbeta med varandra.

Vi lägger stor vikt vid förskolans yttre och inre miljö, den är föränderlig för att passa den aktuella barngruppen. I år lägger vi fokus på barns delaktighet och inflytande och pedagogisk dokumentation.

Organisation

Smultronet har plats för 74 barn. Vi har fyra avdelningar, Bamse och Husmusen för de äldre barnen, Lille Skutt och Skalman för de yngre barnen. Lokalerna är ljus och rymliga med stora möjligheter till våra olika aktiviteter. Hos oss arbetar förskollärare och barnskötare i team. Vi arbetar kontinuerligt med kompetensutveckling och fokus ligger på den gemensamma verksamhetsidén för Norrköpings kommuns förskolor.

Smultronets dokument

VerksamhetsidéPDF (pdf, 3.5 MB)

Mer om Smultronet

Adress:

Sandbyhovsgatan 1
602 14 NORRKÖPING

011-15 25 04

Beskrivning: Reggio Emilia-filosofi, teman, kvalitetspool

Antal elever: 76

Avdelningar: 4

Årskurser: Förskolor

Förskolechef
Kicki Fransson

Hitta till Smultronet