Lagerlunda

Lagerlunda förskola ligger i Fredriksdalsområdet. Vi har nära till buss och spårvagn. Vi har bra lokaler och flera gårdar att leka på. Lagerlunda förskola bildar en enhet tillsammans med Solgläntan och Smultronets förskolor samt Sandbyängs familjecentral.

Vi lägger stor vikt vid miljön

Vi arbetar Reggio Emiliainspirerat, vi ser barnet som kunnigt och kompetent. Ett barn som kan, är respekterad för den person den är.

Leken är en central del i vår grundverksamhet som bygger på vardagsnära aktiviteter och genom att arbeta med teman erbjuder vi barnen möjligheter att tillsammans lösa problem samt samarbeta med varandra.

Vi lägger stor vikt vid förskolans yttre och inre miljö. Vi förändrar den så att den ska passa den aktuella barngruppen. Den förses med nytt, inspirerande material.

Organisation

Hos oss arbetar nio pedagoger, blandat förskollärare och barnskötare. Vi arbetar kontinuerligt med kompetensutveckling och i år ligger fokus på pedagogisk dokumentation och barns delaktighet och inflytande. Lagerlunda har plats för 50 barn, med två avdelningar för de yngre barnen, Blåbäret och Krusbäret, och en avdelning för de äldre barnen, Jordgubben. Hos oss arbetar förskollärare och barnskötare i team. Vi arbetar kontinuerligt med kompetensutveckling och fokus ligger på den gemensamma verksamhetsidén för Norrköpings kommuns förskolor.

Lagerlundas dokument

VerksamhetsidéPDF (pdf, 3.5 MB)

Mer om Lagerlunda

Adress:

Boktryckargatan 12
602 41 NORRKÖPING

011-15 14 05

Beskrivning: Reggio Emilia-inspirerat arbetssätt, matematik, NO/teknik

Antal elever: 49

Avdelningar: 3

Årskurser: Förskolor

Förskolechef
Kicki Fransson

Hitta till Lagerlunda