Fågelsången

Förskolan ligger i Oxelbergen. Intill förskolan finns härliga grönområden. Vi har gångavstånd till buss, spårvagn, bibliotek mm. Fågelsången tillhör Förskolorna i Oxelbergen tillsammans med Vimpeln och Majgården.

Vår förskola

Fågelsången har två avdelningar för yngre barn, en för mellanbarn och en för äldre barn.

Vi har en gemensam vision för våra tre förskolor i Oxelbergen: En utmanande och trygg lärmiljö för alla barn på Oxelbergens förskolor. Vi har ett gott samarbete våra förskolor mellan och samarbetar med pedagogiska grundtankar och kvalitetsarbete. På Oxelbergens förskolor har vi gemensamt tema som är en utgångspunkt för våra olika projekt.

Vår verksamhet

Vi är närvarande och medupptäckande pedagoger, som ser alla barn, deras intressen och utveckling. Barnen ska trivas, känna trygghet och ha roligt hos oss. Vi berikar, uppmuntrar och inspirerar i barnens lek. Vi eftersträvar en spännande, rolig och utvecklande lekmiljö både inne och ute, där barnen kan träna på sitt sociala samspel med andra barn och vuxna. Vi uppmuntrar barnen att hjälpa varandra, att man kan ta hjälp av en ”fiffig” kompis.

Föräldrasamverkan

Vi arbetar för ett gott föräldrasamarbete. Vi vill att alla föräldrar ska känna sig trygga att lämna sina barn hos oss. Du som förälder ska känna att du kan framföra och diskutera tankar och funderingar runt ditt barn och verksamheten i stort.

Övriga föräldraaktiviteter är till exempel lucia, drop-in, gårdsfest och utvecklingssamtal.

Första måndagen varje månad har vi en möjlighet för nya föräldrar som är nyfikna på våra förskolor i Oxelbergen att komma på ett besök. Rundvandringen börjar på Majgårdens förskola klockan 09.30, där en av förskolans pedagoger möter upp, visar runt, berättar och svarar på frågor om verksamheten. Sedan går föräldragruppen vidare till Vimpeln och Fågelsången, för att se och få vidare information om dessa förskolor.

Rundvandringen slutar cirka klockan 11.00. OBS! Du måste ringa och anmäla att du kommer. Ring på telefonnummer 0722-54 81 61.

Fågelsångens dokument

Mer om Fågelsången

Adress:

Storsvängen 56
602 44 NORRKÖPING
Skicka E-post

Beskrivning: Projektinriktat arbetssätt, tydlig värdegrund, alla barns lärande och ”fiffiga kompisar”

Antal elever: 72

Avdelningar: 4

Årskurser: Förskolor

Förskolechef
Susanne Sjösten

Hitta till Fågelsången