Vi erbjuder plats så långt det är möjligt utifrån dina önskemål. Om du har ansökt till en fristående förskola är det från den du får besked om att du fått plats. Platsgaranti gäller för kommunala förskolor inom fyra månader efter det att du anmält behov av plats. 

Svar på erbjudandet

När du blir erbjuden en plats får du ett meddelande till den e-postadress som du har angett i Mina sidor. Du kan också logga in på Mina sidor och se ditt erbjudande.

Du ska svara på erbjudandet om plats inom den tid som står angivet på ditt besked. Om du inte svarar i tid förlorar du platsen och ditt ködatum. Då måste du göra en ny ansökan.

Om kommunen inte kan erbjuda dig en plats på något av dina tre alternativ, utan lämnar ett annat erbjudande enligt platsgarantin, kan du tacka nej till det utan att förlora ditt ködatum. Du står kvar i kön till dina tidigare önskemål. Om du tackar nej till en plats enligt dina tre önskemål står du kvar till högre alternativ. Det skickas inget nytt erbjuda förrän ledig plats finns på ditt kvarvarande alternativ.