Sommarlov 2021


Nu laddar vi för bästa sommarlovet! Det blir inte som vanligt denna sommaren heller men det finns en hel del aktiviteter att välja på för dig som har sommarlov i Norrköping. Vad sägs om att testa på en tidsresa, frisbeegolf, sagovandring, danscamp och mycket mer? Vad är du sugen på att göra? Hoppas du får en härlig och solig sommar!

Norrköpings fritidsgårdar

Norrköpings fritidsgårdar arrangerar aktiviteter under hela sommaren för dig som är mellan 10-18 år. I Norrköpings fritidsgårdars evenemangskalender finns information om olika aktiviteter.

Camp Norrköping

Under sommarlovet 2021 erbjuder Norrköpings fritidsgårdar olika spännande och kreativa läger som alla är gratis! Det blir kulturläger, DJ/ Dancecamp, Filmcamp, Legacy Dance Camp, Street Art och Urban Music Camp. Läs mer och anmäl dig:

Anmälan Camp Norrköping

Sommar i Vasaparken

Sommar, sol och lediga dagar - äntligen är det dags! Vill du ha kul saker att göra i sommar? Häng med Norrköpings fritidsgårdar i Vasaparken!

Sommar i Vasaparken

Filmcamp och gratis bio på Cnema

I sommar kör Cnema sina populära filmcamp och kompisbio. Lär dig att göra film, kanske vill du regissera eller hålla i kameran – eller trivs du bättre framför kameran? Oavsett vad du gillar kan vi garantera att du kommer att få en rolig och filmisk upplevelse tillsammans med andra filmintresserade! Med start 15 juli visas gratis även filmer för alla mellan 7 och 15 år på Cnema. Mer info om filmer och bokning kommer, håll utkik på hemsida och sociala medier!

Cnema

Visualiseringscenter C

På Visualiseringscenter C hittar du världens bästa dom där du blir helt omsluten av ljud och bild i 360° i 3D vilket är en magisk upplevelse! Domen är huvudattraktionen på centret med ett brett utbud av 2D- och 3D-föreställningar samt interaktiva shower som passar alla målgrupper. I domen finns 99 sittplatser samt 3 rullstolsplatser med bekväma stolar som sluttar nedåt likt en biosalong.
I sommar kan du bland annat se centrets nya domföreställning Making Magic 3D som har nypremiär. Centret inrymmer även interaktiva utställningar på tre våningsplan samt café och butik. Förköp din biljett på hemsidan och läs mer om vistelsetider och annat med anledning av de rådande restriktionerna.

Visualiseringscenter C

Biblioteken

Sommaren är här och för alla som vill ha något bra att läsa på stranden en solig dag eller i sägen en regning har Norrköpings stadsbibliotek böckerna. Bokbussen kommer åka ut på sommarturné så ni som bor utanför stadskärna lättare kan låna. På denna turne kommer det finnas roliga pyssel och digitala prova-på-workshops. För er som bor inne i stan eller har lätt att ta er hit anordnas sagosvandringar och dockteater på biblioteket vid Södertull. Du har väl inte missat bibliotekens sommarutmaning Sommarboken där alla som läser eller lyssnar på fem böcker i sommar får en bok i gåva? 

Norrköpings biblioteks sommarprogram

Norrköpings Konstmuseum

I sommar poppar Konstmuseets populära Krumeluren Pop-Up upp i parker och på badplatser. Under tre veckor i juli kan barn och unga skapa egna verk i olika tekniker med hjälp av våra pedagoger. Gratis! Håll utkik på Instagram-kontot @ateljekrumeluren för att se var de finns. Konstmuseet erbjuder också barnteater i Skulpturparken på museets baksida. Teatern ges i samarbete med biblioteket så bokcykeln dyker upp med böcker på olika teman. För dig som vill svalka dig är även museets luftiga salar äntligen öppna för besökare igen. Varmt välkomna!

Ateljé Krumelurens instagram

Norrköpings Konstmuseums kalendarium

Norrköpings stadsmuseum

Med start den 7 juli mellan klockan 12.00 och 16.00 kan du som familj komma till Stadsmuseet varje onsdag till och med söndag och träffa våra sommarpedagoger Jenny och Albin. De kommer ta med er på tidsresor, pyssel och lekar både ute på museets gårdar och inne i museets härliga miljöer.

Norrköpings stadsmuseum

Fritidsbanken poppar upp i stan

I år kommer Fritidsbanken under juli månad finnas nere i city och öppna en butik på Olai Kyrkogata i samband med Sommar i City. Läs mer på Fritidsbanken Facebook-sida:

Fritidsbanken

Bada hela sommaren

Bara det blir schysst väder så finns alla möjligheter till bad i sommar! Det finns 21 badplatser vid sjöar och hav som kommunen har hand om. Att bada i sjöar är helt gratis, friskt och kul! Kolla var de finns i länkern nedan. Och det finns två stora utomhusbassänger, Himmelstalundsbadet och Centralbadet. Kolla in hemsidorna för öppettider och priser.

Badplatser i Norrköping

Himmelstalundsbadet

Centralbadets hemsida

Folkparken

Kom till Folkparken och häng med KFUM! De ordnar en massa kul aktiviteter hela sommaren för dig mellan 10 och 12 år. Det blir bingo, frisbeegolf, dansstopp, utflykter och mycket, mycket mer. Läs mer på deras hemsida.

KFUM Folkparken

Testa att skejta i sommar

Välkommen att skejta i Skatehallen och i betongparken i sommar! Hallen är öppen tisdag- lördag hela sommaren mellan klockan 12.30 och 19.30. Mellan klockan 13.00 och 15.00 är det skateskola och övrig tid är det fri åkning.
Du som är 6-15 år får gärna låna bräda, hjälm och knäskydd gratis.
Då och då under sommaren kommer vi att grilla och chilla lite extra.
Kiosken i betongparken är bemannad måndag- fredag mellan klockan 12.00- 19.00. Kom och träna på dina tricks med oss! Arrangör är Aktiv Ungdom.

Pekingskaters

Fritids på Himpan

FF Jaguar arrangerar fritidsverksamhet på Himpan veckorna 29-32, måndag till fredag klockan 9.00-17.00. Med start den 18 juni kommer FF Jaguar även hålla i Nattfoboll i Klockaretorpets centrum vid Multiarena varje fredag från klockan 20.00.

FF Jaguar

Sommarfotboll

Ta chansen att spela fotboll i sommar och träffa dig vänner för livet. Frpn fredagen den 11 juni till och med augusti månad ut arrangerar Norrköping tillsammans sommarfotboll för alla som vill tisdag- lördag på olika platser i Norrköping. Du ser hela programmet i länken här nedanför. Alla är välkomna!

Läs mer om sommarfotbollen härPDF (pdf, 251 kB)

Skrattis sommarfotboll

 I början av augusti varje år arrangerar IK Sleipner "Skrattis Fotbollsskola" på Ektorps IP. IK Sleipners fotbollslekskola är namngiven till minne av den legendariske sleipnerledaren Lars-Åke "Skrattis" Petterson som gick bort i februari 2009. Många är de ungdomar i Norrköping som har sprungit omkring och lekt fotboll med "Skrattis". Välkommen!

Läs mer om Skrattis sommarfotboll

Sommarhäng i Navestad och Hageby

Kom och träffa sköna ledare från olika idrottsföreningar och passa på att testa
olika sätt att idrotta på! Under veckorna 24, 25, 26 och 32 kommer RF/SISU Östergötland arrangera skönt sommarhäng för dig som bor i Navestadhallen och Sydvallen. Alla tider och platser hittar du härPDF (pdf, 459.6 kB)