Översikt - Steg 3 av 9

3. Kakor (cookies)

Vi använder kakor för att förbättra webbplatsen för dig som besökare och för att vi ska kunna analysera användningen av webbplatsen.

En kaka är en liten textfil med information som sparas på din dator, surfplatta eller mobil när du besöker en webbplats. De kakor vi använder sparar ingen information som gör att vi kan identifiera vem du är.

Inställningar för kakor

Du kan välja att inte tillåta oss att använda kakor genom att stänga av funktionen i din webbläsare. Det gör du i webbläsarens inställningar. Då kommer inga kakor att lagras, men du kommer inte heller kunna använda vissa funktioner på webbplatsen.

Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en varning varje gång webbplatsen försöker sätta en kaka på din dator. Kakor som har blivit sparade sedan tidigare kan du ta bort i efterhand.

Allmän information om kakor (PTS.se)

Information om kakor

Här kan du se vilka kakor vi använder på Norrkoping.se. Det kan finnas kakor som bara är knutna till en del av webbplatsen eller till enstaka e-tjänster.

  • JSESSIONID Innehåller en unik kod för ditt besök som tjänsten eller funktionen behöver för att följa dig genom olika steg. Du kan få flera olika JSESSIONID-kakor för olika tjänster. Både webbplatsen och våra tjänster behöver denna för att fungera.
  • sv-uts Beständig webbkaka (1 år). Används för att koppla ihop besökaren med tidigare besök på webbplatsen. Används för att anpassa innehållet på sidan till besökaren.
  • nmstat Beständig webbkaka (1000 dagar) från Siteimprove. Den används för spåra besökares användning av webbplatsen. Den sparar statistik om användarbeteenden som exempelvis när senaste besöket gjordes.

Frågor om kakor?

Om du har några frågor om kakor på Norrkoping.se är du välkommen att kontakta webbsupport@norrkoping.se.