Översikt - Steg 3 av 9

3. Kakor & spårning

En kaka (cookie) är en liten textfil som webbplatsen du besöker vill spara på din dator. Kakor används på många webbplatser för att ge besökaren en bättre upplevelse samt tillgång till olika funktioner. Informationen i kakan kan användas för att följa en användares surfande.

I din webbläsare har du möjlighet att begränsa hur kakor lagras på din dator. Du kan ställa in om du vill att kakor ska lagras automatiskt, om du vill ge ditt godkännande när en webbplats begär att få lagra en kaka eller om kakor inte ska sparas på din dator.

För mer information om kakor se www.pts.se/cookies.

Vad spårar vi och varför?

Norrkoping.se samlar in och använder icke-identifierbar information för att analysera aktivitet på webbplatsen för att förbättra den.

  • Google Analytics
   Vi använder oss av Google Analytics för att samla in statistik över besök på webbplatsen. Informationen används för att bättre förstå våra besökare så att vi kan utveckla och förbättra webbplatsen.

   Läs mer om hur Google skyddar din data:
   https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=sv

  • Facebook-pixel
   På vår webbplats finns en så kallad Facebook-pixel, vilket är en spårningskod från Facebook. Det gör det möjligt för oss att rikta digitala annonser till specifika målgrupper på Facebook och Instagram. Pixeln används också för utvärdering av dessa annonser.

   Ständig förbättring och optimering av annonser och dess målgrupper bidrar till att Norrköpings kommun får en mer relevant och kostnadseffektiv digital kommunikation. Om du inte vill få annonser på Facebook och Instagram, som baseras på din användning av olika webbplatser och appar, kan du välja att stänga av detta.

   Läs mer om hur du förhindrar att din data används för att visa annonser: https://www.facebook.com/help/568137493302217