SMHI varnar för kraftigt snöfall och blåsigt väder

Publicerad

SMHI har utfärdat en orange vädervarning från imorgon tisdag den 7 mars klockan 06.00 till och med onsdag den 8 mars klockan 15.00. Kraftigt snöfall och blåsigt väder berör stora delar av Östergötland och kan leda till trafikstörningar och elavbrott.

Det kraftiga snöfallet, med 15-25 cm snö, i kombination med hård vind riskerar enligt SMHI att under tisdagen och onsdagen leda till bland annat mycket begränsad framkomlighet på vägarna och att elen försvinner i områden med luftledningar.

  • Enligt SMHI innebär vädervarningen följande:
  • Mycket begränsad framkomlighet på vägar, särskilt i öppna landskap, som till exempel inte hunnit snöröjas eller på grund av trafikolyckor.
  • Förseningar inom buss-, tåg- och flygtrafiken samt inställda avgångar.
  • Sannolikt elbortfall i områden med luftburna elledningar, vilket även påverkar mobila nät för telekommunikationer.