Where’s the Music? spikat för 2018

Publicerad 29 september 2017 10:15
Where´s the Music 2018

Den 9-10 februari slår festivalen Where’s the Music? återigen upp portarna i Norrköping så att musiken kan flöda. Huvudarrangören FKP Scorpio bekräftade idag datumen för festivalen, och under dessa dagar kommer liveframträdanden, seminarier, debatter och samtal om svensk och internationell musik att avlösa varandra.

-Vi vill att musikindustrin ska fortsätta att samlas i Norrköping och det gör den, säger Sandra Wall, projektledare för musikhuvudstaden Norrköping. Where’s the Music? utgör en betydelsefull motor i detta - den har växt fram snabbt som showcase-festival och branschkonferens och är idag en viktig plattform för svensk musik som jag är stolt över att kunna visa upp för både nationella och internationella gäster.

Where’s the Music? är både en arena för ny musik och ett forum för branschfolk som vill skapa nätverk och arbeta med att utveckla musikbranschen. Flera intressanta nyheter tillkommer 2018 - en av dem är att musikhuvudstaden Norrköping i samarbete med FKP Scorpio bjuder in till ett seminarium om just musikstäder. Under en föreläsning med efterföljande paneldiskussion diskuteras musikens påverkan kopplat till frågor som berör stadsutveckling och arbetet kring urban sound zones – hur man utvecklar och hanterar olika ljudzoner i stadsmiljö.

  • Seminariet leds av Sound Diplomacy som arbetar globalt med de här frågorna, men självklart bjuder vi också in musikstäder från Sverige och nyckelpersoner från region Östergötland. Seminariet avslutas med en praktisk workshop där Norrköping står i fokus, säger Sandra Wall.

För publiken innebär Where’s the Music? en chans att se ny musik först av alla på många scener i staden. 2017 var det fullt ös vid alla scener och 2018 väntas festivalen blir ännu mera synlig.

  • Dagens besked innebär att det nu är helt klart att FKP Scorpio fortsätter sitt engagemang i Norrköping, vilket är väldigt glädjande. Where’s the Music? är ett mycket viktigt arrangemang för Norrköping och Norrköpings musikliv, dessutom kan vi nu se fram emot en härlig musikalisk folkfest som lyser upp i vintermörkret, säger Lars Stjernkvist, kommunalråd.

 

Kontakt:
Sandra Wall
Titel:
projektledare musikhuvudstaden Norrköping
Telefon:
011-15 16 27

Lars Stjernkvist (S)
Titel:
kommunstyrelsens ordförande
Telefon:
070-527 26 27