Vinnare av Let's create Norrköping-priset

Publicerad 18 maj 2018 09:34

Under Näringslivsgalan i Norrköping delades Let’s create Norrköping-priset ut. Vinnaren är Matthias Tybåhl, lärare på forsknings- och utvecklingsenheten.

Vid gårdagens näringslivsgala tilldelades läraren Matthias Tybåhl Let’s create Norrköping-priset, som går till någon som ses som en förebild och stärker och motiverar barn och unga.

  • ­– Jag är jätteglad och stolt över att få vinna ett sådant här pris, som förstås många personer är inblandade i. Det här stärker mig i det jag slåss för: att unga ska få en bra introduktion till ett yrkesprogram, en yrkesidentitet och faktiskt en anställning. Priset ger mig extra energi och sätter samtidigt fokus på yrkesutbildningar, säger Mattias Tybåhl.

 
Priset delades ut av näringslivsdirektör Pontus Lindblom och utbildningsdirektör Sofie Lindén.

  • – Det är väldigt roligt att få dela ut det här priset till en person som spelar så stor roll för många unga människor i vardagen. Mattias och andra pristagare är en inspiration för andra så det känns mycket bra att få visa dem uppskattning för det arbete de gör. För näringslivet, som är med och nominerar till priset, är det av stor vikt att lyfta personer som för fram ungdomar som framtiden kompetensförsörjning, säger Pontus Lindblom.


Motiveringen till Let’s create Norrköping-priset:

Matthias Tybåhl arbetar med stort engagemang för säkra arbetsplatser för arbetsförlagt lärande för Norrköpings yrkeselever. Det är en språngbräda ut i yrkeslivet och vikten av att möta en utbildad och trygg handledare är avgörande. Med sin erfarenhet, stora hjärta och kunskap tar han sig an uppgiften att överbrygga glappet mellan skola och näringsliv. I utvecklingsarbetet har Matthias också engagerat och involverat yrkeslärarna på Ebersteinska gymnasiet och samverkat med skolverket för att skapa de bästa förutsättningarna.