Viktig information från Region Östergötland

Publicerad

Region Östergötland rapporterar om högt tryck efter besked om ombokning av vaccination.

Det nationella direktivet att förlänga tidsintervallet mellan doserna av covid-19-vaccin innebär att Region Östergötland nu bokar om tiderna för personer som ska ha dos 2. Detta har lett till många frågor och högt tryck på telefon till 1177 och vårdcentralerna. Bokningen är öppen för de grupper som erbjuds den första vaccindosen.

Läs mer om ombokningarna (Region Östergötland)

Läs svar på vanliga frågor

Det är många som har frågor om vaccination just nu. På 1177.se finns svar på de vanligaste frågorna och Region Östergötland uppdaterar svaren regelbundet.

Frågor och svar om vaccination mot covid-19 (1177 Vårdguiden)

Sök gärna där innan du kontaktar Region Östergötland via telefon eller på annat sätt.

Region Östergötland vaccinerar löpande

Regionen ombokar just nu en del vaccinationer med dos 2. Intervallet mellan doserna blir längre, efter rekommendation från Folkhälsomyndigheten.

Samtidigt avbokas även vaccinationer med dos 1 för yngre personer i fas 2. Det ger Region Östergötland möjlighet att ge fler av länets äldre invånare sin första dos vaccin och ett visst skydd mot sjukdomen.

Personer som är 77 år eller äldre är välkomna att boka tid på 1177.se. Flest tider finns på vaccinationscentralerna. Boka gärna digitalt enligt instruktion i brevet eller via den centrala tidbokningen.

Läs mer om vaccination mot covid-19 (1177 Vårdguiden)