Välj hemtjänstutförare redan i höst

Publicerad 09 juni 2017 08:18
En äldre person med rullator och en medelålders person tittar på varandra och ler. Träd i bakgrunden. 

Norrköpings kommun inför Eget val inom hemtjänsten för att öka kvaliteten och skapa större inflytande och nöjdhet hos dig som hemtjänsttagare. Nu är regelverket klart och det innebär att företag kan anmäla sitt intresse att bli hemtjänstutförare i Norrköping.

Du som beviljas hemtjänstinsatser får genom Eget val inom hemtjänsten möjlighet att själv välja vilken hemtjänstutförare du vill ha. Du som inte gör ett aktivt val av hemtjänstutförare kommer fortsatt få din hemtjänst utförd av Norrköpings kommun. Du som vill kan från och med i höst välja någon av de godkända utförarna som finns i ditt område. Norrköpings kommun finns som utförare i alla områden och vi hoppas att det också ska finnas andra utförare att välja på i alla områden.

Information till dig som hemtjänsttagare:

  • Hemtjänsten beviljas av Norrköpings kommun utifrån behov precis som tidigare.
  • Hemtjänsten kostar lika mycket för dig oavsett vem som utför den.
  • Du kan välja vem som ska utföra hemtjänst dagtid klockan 07:00-22:00. Övrig tid är Norrköpings kommun hemtjänstutförare.
  • Du får när som helst byta utförare och du behöver inte motivera varför du vill byta.
  • I början av november öppnar möjligheten att välja hemtjänstutförare och du får din valda utförare i februari.
  • Den 11 och 18 november hålls mässa på Thapperska där du får möjlighet att träffa godkända hemtjänstutförare.

Har du frågor om Eget val inom hemtjänsten ska du i första hand kontakta den hemtjänstenhet som hjälper dig i dag. I andra hand kan du kontakta vård- och omsorgskontoret på 011-15 00 00.

För dig som företagare:

Du som driver företag inom omsorgssektorn eller vill starta företag för att bli hemtjänstutförare i Norrköping kan läsa mer på www.norrkoping.se/utforare.

Regelverket för Eget val inom hemtjänsten i Norrköping beslutades under vård- och omsorgsnämndens sammanträde den 17 maj 2017.