Ung Drives lyckade koncept firar 10 år

Publicerad 28 mars 2018 15:16

Ung Drive erbjuder i samarbete med flera kommuner möjligheten för ungdomar att gå en starta eget-utbildning under sommaren. Norrköpings kommun ser det som ett framgångsrecept för näringslivsklimatet och genomför Ung Drive för tionde året.

Ung Drive riktar sig till ungdomar som läser första eller andra året på gymnasiet.
– Att uppmuntra till entreprenörskap och företagande tidigt är viktigt för att fler ska våga satsa på eget företagande i framtiden, säger Britt Forsberg, näringslivsutvecklare på näringslivsavdelningen.

Under sommarkursen får ungdomarna möjlighet att lära sig allt de behöver för att deras affärsidé ska lyckas och hur man driver ett eget företag. Deltagarna får ett startkapital på 1 500 kronor för att genomföra sin affärsidé. De får också coachning, säljträning och delta i workshops.

– Många av våra tidigare deltagare driver fortfarande sina företag så vi vet att detta koncept ger resultat. Dessutom får ungdomarna som deltar lära känna nya människor, utvecklas som personer och framför allt ha väldigt roligt tillsammans, säger Staffan Taylor, projektledare för Ung Drive.

Ungdomar som vill delta kan skicka in en ansökan fram till och med den 10 april.

Till UngDrives webbplats