Tina Nordqvist prisas för sin insats i pandemin: ”Jag är väldigt glad och tacksam”

Publicerad
Tina Nordqvist, samordnare på covid-19-teamet i Norrköping, har fått ta emot Fredrika Bremer-förbundets rekreationsstipendium på 10 000 kronor för sin arbetsinsats under pandemin.

Tina Nordqvist, samordnare på covid-19-teamet i Norrköping, har fått ta emot Fredrika Bremer-förbundets rekreationsstipendium på 10 000 kronor för sin arbetsinsats under pandemin. ”Vårdtacket” – som stipendiet kallas – har i år delats ut till sammanlagt åtta kvinnor. ”Det känns jättebra just nu”, säger Tina som för tiden av intervjun precis anlänt till Västerås för att fira med spa och hotellövernattning.

Nomineringarna till ”Vårdtacket” har skickats in av kollegor till de som nominerats och sedan har stipendiaterna valts ut av en jury. Det var Tinas arbete som samordnare på covid-19-teamet som gjorde att hon kammade hem ett av de åtta stipendierna som delades ut.
– Det var så oväntat, men jag är väldigt glad och tacksam, säger Tina Nordqvist, samordnare på covid-19-teamet inom vård- och omsorgskontoret.

Det var ett år sedan som Tina fick uppdraget som samordnare till covid-19-teamet. Det var hennes erfarenhet och kompetens som gjorde att hon blev rekommenderad. Hon är undersköterska i grunden och har jobbat på olika enheter inom kommunen i 14 år. Dessutom studerar hon idag även till socionom på hundra procent.
– Jag är så tacksam för att få vara med om det här. Jag har jobbat på flera enheter men har aldrig sett den inställningen som finns här, att verkligen göra en sådan samhällsinsats för att hjälpa de smittade, säger hon.

Covid-19-teamets medarbetare har dubblerats

Tina berättar om tiden som varit med pandemin. Hon förklarar att det har gått i vågor, precis som det pratats om, och att det sett olika ut från dag till dag.
– Det har krävts mycket logistik. Många har insjuknat under två-fyra dygn efter att vi mottagit dem, det krävs mycket kompetens för att kunna bemöta detta. Och det tycker jag att vi har gjort väldigt bra. Det har krävts mycket mer av personalen i perioder och det har även krävts mycket av mig som samordnare att flytta besök och byta arbetstider med mera, säger hon.

Det är verkligen som att jobba i ett team

Covid-19-teamet har vuxit under tiden pandemin utvecklats, personalen har dubblerats till cirka 30 medarbetare som varit tillfälligt placerade. En del tjänster har fyllts av kommunanställda som lånats ut av andra enheter för att kunna stötta upp covid-19-teamet.
– Den kompetens som personalen har idag hade inte alla från början, många har utvecklats mycket. Det är verkligen som att jobba i ett team. Man jobbar med att se hela människan. Det kommer att vara en sorg för många om, eller när, covid-19-teamet löses upp. För här har man gått ut med förutsättningar för att lösa och hjälpa mer än vad jag någonsin tidigare har sett, förklarar Tina.

Blev nominerad av sin kollega

Det var kollegan Rebecca Gunnarsson som nominerade Tina till stipendiet. De har jobbat tillsammans länge och Tina var samordnare på Rebeckas förra arbetsplats.

– Hon har alltid varit den som stöttat och ställt upp. Tina tillfrågade mig att hoppa på covid-19-teamet, och det var det som avgjorde att jag följde med. Hon har återigen bevisat att hon alltid finns där, hon kommer in till jobbet med ett leende på läpparna, peppar oss och försöker göra vardagen positiv, säger Rebecca Gunnarsson.

Hon kommer in till jobbet med ett leende på läpparna

Rebecca säger att det är många som bidragit med något extra i pandemin men betonar att Tina verkligen förtjänar att prisas för sin arbetsinsats.
– Med allt som hon gör, pluggar, jobbar, är mamma och fru men samtidigt kan göra detta med sådan glädje. Hon av någon skulle behöva lite avslappning och prisas för sin insats. Utan henne hade vi inte orkat. Hon är värd det här, jag är jätteglad att hon fick det. Och att min motivering kunde få dem att välja ut henne också är jättekul, säger hon.

Tina vill hylla sina kollegor

Trots att det är Tina som står i fokus för att ha mottagit stipendiet, tack vare sin insats under pandemin, så hyllar hon sina medarbetare.
– Hade inte personalen varit så flexibel som den varit så hade det aldrig gått. Sen har min chef Carina Rosander stöttat både personal och mig som samordnare genom allt. Jag hade inte tagit uppdraget som samordnare om jag inte hade haft henne med på tåget, hon har varit förstående och hjälpsam och gett mig fria händer, säger Tina.

Tina avslutar med att säga hur tacksam hon är för uppdraget som samordnare på covid-19-teamet.
– Det har gett mig en stor utveckling. Det är min framtidsdröm att bli enhetschef och det är därför jag studerar till socionom nu, säger Tina Nordqvist.