Tack Bråvalla för fem fantastiska år!

Publicerad 01 juli 2017 14:56

Bråvalla festival har under de senaste fem åren betytt mycket för Norrköpings kommun och alla som bor och verkar här. Med 50 000 besökare årligen har festivalen blivit Sveriges självklara mötesplats för musikintresserade. På scenerna har alltifrån lokala rockband till stora världsartister stått.

Tack vare Bråvalla festival har det öppnats många möjligheter för den lokala musikbranschen att få fäste nationellt och internationellt.

– Beskedet att Bråvalla festival 2018 inte kommer arrangeras är ledsamt. Jag och många med mig har skapat fina minnen ute på flygfältet. Vi kommer fortsätta arbeta för att attrahera stora evenemang till Norrköping. Tack till FKP Scorpio som satt Norrköping på musikkartan, säger Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande.

I Norrköpings uppmuntras musiklivet i de små och stora sammanhangen och skaparkraften är stark. Skolan, kulturskolan, föreningar, studieförbund och andra entusiaster fortsätter att lägga grunden till att så många Norrköpingsbor är utövare inom musikområdet. I Norrköping finns en unik kombination av ungt, modernt musikutbud och hundraårig tradition. Staden gästas av artister i världsklass och attraktiva evenemang lockar besökare och utövare till Norrköping.

– Det är vi som tillsammans skapar Norrköping och musiklivet här. Tack till alla som engagerat sig i att vi under de senaste fem åren varit värdar för Sveriges största festival, säger Louise Flygt, kommunikationsdirektör i Norrköpings kommun.

Festivalen har betytt mycket för Norrköping.

– Bråvalla har varit en viktig motor för besöksnäringen och många lokala företag har kunnat utveckla sin verksamhet och fått många nya kontakter, säger Magnus Nilsson, VD Upplev Norrköping.