Somaliska ungdomsföreningen bidrar till ett snyggare och tryggare Norrköping

Publicerad 17 augusti 2017 12:53

Norrköpings kommun startade förra året en kampanj för ett snyggare och tryggare Norrköping. Engagemanget har varit stort bland Norrköpingsborna och flera av stadens elitidrottsklubbar samarbetar i kampanjen. Nu är det klart att även somaliska ungdomsföreningen, SUFN, kommer att bidra till en renare stad.

I april 2016 drog Norrköpings kommun igång kampanjen #snyggaretryggareNorrköping inom ramen för Håll Norrköping rent. Målet är att få alla kommuninvånare att hjälpas åt att skapa ett snyggare och tryggare Norrköping genom att slänga skräp i papperskorgar. Engagemanget är stort bland Norrköpingsborna.

Under Augustifesten kommer SUFN att plocka skräp och städa upp i Vasaparken där det varje kväll kommer att vara konserter och uppträdanden.

– Det är väldigt roligt att vi nu även kan räkna in somaliska ungdomsföreningen som en engagerad aktör i ett snyggare och tryggare Norrköping, säger Maria Hultberg, enhetschef på kommunikation.

Torsdag och fredag morgon kommer 5-10 personer från SUFN att städa upp Vasaparken och göra den redo för nästkommande festdag. En större slutstädning kommer att göras natten mot söndagen.

– Norrköping är en vacker stad och självklart vill vi vara med och bidra till att hålla Norrköping rent, säger Abdinasir Hussein, ordförande i somaliska ungdomsföreningen i Norrköping.