Sänkta avgifter på Kulturskolan i Norrköping

Kulturskolan i Norrköping sänker avgifterna för ämneskurser från 855 till 200 kronor per termin. Genom sänkningen vill kommunen att Kulturskolan ska bli tillgänglig för fler barn och ungdomar i Norrköping.

  • – Många familjer med barn som går på Kulturskolan kommer nog att bli väldigt positivt överraskade när fakturorna med höstens terminsavgift kommer i brevlådan. Det känns fantastiskt roligt att ännu fler från och med nu kommer att kunna ha möjlighet att ta del av vår verksamhet, säger Kulturskolans chef Hans Eriksson

Norrköpings kommun arbetar sedan en tid fokuserat med frågan om alla barn och ungdomars rätt till en meningsfull fritid. Sänkningen av Kulturskolans avgifter är en av flera åtgärder som införts för att förenkla deltagandet i olika fritidsaktiviteter. En annan del handlar om riktade bidrag till föreningar som jobbar med gratis öppen verksamhet för barn och unga.

  • – Det ska inte vara föräldrarnas bakgrund eller storlek på plånboken som avgör vilka möjligheter ett barn har att ha en rik fritid. Vi har gjort mycket de senaste åren för en ökad jämlikhet, men vi har fortfarande en del kvar att göra,säger Olle Vikmång (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

 


Nya avgifter:
Påbörjad ämneskurs: 200 kr/termin
Fördjupningskurs: 400 kr/termin
Deltagare i ämneskurs får kostnadsfri tillgång till kör, orkester, ensemble och musikteori
Enbart deltagande i kör, orkester, ensemble och musikteori: 200 kr/termin
Instrumenthyra: 200 kr/termin

Tidigare avgifter
Påbörjad ämneskurs: 855 kr/termin
Övriga barn inom samma hushåll 535/termin
Fördjupningskurs: 1715 kr/termin
Deltagare i ämneskurs får kostnadsfri tillgång till kör, orkester, ensemble och musikteori
Enbart deltagande i kör, orkester, ensemble och musikteori: 430 kr/termin
Instrumenthyra: 300 kr/termin