Sammanfattning av Norrköpings kommuns arbete i samband med covid-19 vecka 21

Publicerad 22 maj 2020 12:00

Norrköpings kommun arbetar med fortsatt beredskap för att förhindra och hantera eventuell smittspridning samt andra konsekvenser av covid-19. Här kommer en sammanfattning av kommunens arbete under vecka 21.

I en svår och annorlunda tid gör vi extra värdefulla insatser

Den pågående pandemin har fört med sig att en del medarbetare tillfälligt fått förändrade arbetsuppgifter och nu förstärker där det behövs allra mest. Det kan vara att handla mat och medicin, eller att gå in som resurs i en skolklass. Läs mer om det här.

Alternativt studentfirande

De kommunala gymnasieskolornas rektorer har, tillsammans med ett antal elever och medarbetare, arbetat intensivt för att arrangera årets alternativa student. Målet är att både följa myndigheternas rekommendationer och samtidigt skapa fina minnen för studenter och anhöriga.

Här läser du mer om vad som gäller för årets student.

norrkoping.se/studenten uppdateras informationen om årets studentfirande löpande. Där hittar du bland annat tider för skolornas utspring.

Utbildningsministern besökte distanslektion i matlagning på De Geergymnasiet

Utbildningsminister Anna Ekström (S) gjorde ett digitalt lektionsbesök på De Geergymnasiets restaurang- och livsmedelsprogram igår tisdag. Syftet med ministerns digitala besök är att se hur skolor med praktiska program och yrkesprogram arbetar med övergången till distansundervisning. 

Medarbetare inom vård och omsorg får sin planerade semester

Om inte händelseutvecklingen tar en oväntad väg i sommar får medarbetare inom vård och omsorg sin semester som vanligt.

­– Ingenting kan sägas med säkerhet i coronatider. Men jag kan med glädje och viss försiktighet meddela alla fantastiska medarbetare att de får den planerade semester som de verkligen förtjänar efter den här våren, säger Magnus Johansson, vård- och omsorgsdirektör.

Läs mer om semester för medarbetare inom vård och omsorg