Privat hemtjänstutförare även i Vikbolandet

Publicerad 20 november 2017 13:18

Vionord Omsorg & Service har valt att utöka sina områden och finns som valbar hemtjänstutförare i samtliga tätortsområden och landsbygdsområde 6, som omfattar Östra Husby, Vikbolandet och Arkösund.

Nu har alla hemtjänsttagare i Norrköpings kommun möjlighet att välja en privat hemtjänstutförare igen. Vionord Omsorg & Service har utökat sina områden till område 3 och 6 utöver tidigare 1 och 2 (se karta).

Eget val inom hemtjänsten i hela kommunen igen

När informationen om Eget val inom hemtjänsten gick ut till alla hemtjänsttagare i slutet av oktober fanns privata alternativ i hela kommunen. Ett par veckor senare valde ett företag att lämna område 6, som omfattar Östra Husby, Vikbolandet och Arkösund, och då försvann möjligheten att välja för de cirka 70 hemtjänsttagarna i området.

- Nu finns ett alternativ för dem i område 6 igen, och ytterligare ett alternativ i område 3, och det är med stor glädje att jag åter kan säga att vi kan erbjuda Eget val inom hemtjänsten i hela kommunen redan från starten, säger Eva-Britt Sjöberg (KD), ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Företagen kan ändra områden

Alla företag har möjlighet att göra ändringar i vilka områden de ska finnas, och fram till avtalsskrivningen i mitten av december görs det med omedelbar verkan.

Norrköpings kommuns hemtjänst

Norrköpings kommun utför hemtjänst i hela kommunen. Den som vill ha Norrköpings kommuns hemtjänst behöver inte göra något val.

Mer information om Eget val inom hemtjänsten finns på www.norrkoping.se/hemtjanst

Karta med utförare per område