Öppet hus och föreläsning 5 mars

Publicerad 19 februari 2018 09:00

Anhörig- och kunskapscenter har många gånger fått höra ”tack för att ni finns”. Nu bjuder de in till femårsjubileum.

Inbjudan till Anhörig- och kunskapscenter 5 marsPDF (pdf)


Som anhörig kan det vara svårt av flera anledningar. För att få kunskap, verktyg och stöd kan man vända sig till Anhörig- och kunskapscenter. De erbjuder samtal, utbildningar, föreläsningar, grupper och andra aktiviteter.

- Sedan vi började verksamheten för fem år sedan har målgruppen utökats, från anhöriga till äldre eller personer med funktionsnedsättning till att även omfatta missbruk och psykisk ohälsa. Sen i höstas arbetar vi med att utveckla stöd till barn som är anhöriga, berättar Britt Eriksson, anhörigkonsulent.

I uppdraget ingår också att utbilda kommunens medarbetare i hur de kan se och bemöta de anhöriga kring brukaren.

Femårsjubileum

Måndag 5 mars arrangeras öppet hus och föreläsning i samband med femårsjubileet. Passa på att lära dig mer om verksamheten och se lokalerna. Ta sedan del av erfarenheter från en förälder till barn med olika funktionsnedsättningar.

  • Anhörig- och kunskapscentrum, Drottninggatan 32
  • Klockan 12.00-16.00 Öppet hus
  • Klockan 16.00-18.00 Föreläsning (begränsat antal platser)

Ord från anhöriga:

”Det känns oerhört viktigt att få stöd som anhörig, att få spegling i sin situation och verktyg som jag kan använda för att må bättre.”

"Utan er hjälp och stöd hade jag inte klarat av min situation lika bra.”

”Det har fått mig att tänka i nya banor och se på mig själv och min anhörig med nya ögon. Jag är så tacksam över all hjälp och stöd. Tack för att ni finns!”