Nu invigs Östergötlands första Fritidsbank

Publicerad 06 oktober 2017 11:23

Under den stora insamlingsdagen #Geborttillsport i september skänkte privatpersoner och föreningar nästan 900 kilo sport- och fritidsutrustning till Fritidsbanken i Norrköping. Nu kan äntligen alla som vill ta del av detta genom att låna utrustning för att kunna testa nya sporter och aktiviteter. På lördag invigs Östergötlands första Fritidsbank i Klockaretorpet i Norrköping.

Syftet med Fritidsbanken är att alla som vill ska få en möjlighet att prova på olika typer av idrotter och aktiviteter utan att behöva köpa in dyr utrustning. Privatpersoner, organisationer, föreningar och företag skänker utrustning som ses över och renoveras av Fritidsbankens personal innan den lånas ut. Fritidsbanken jobbar med återvinning och köper inte in någon utrustning.

Fritidsbanken Klockaretorpet drivs av Idrottens Hus, ett samarbete mellan Östergötlands Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna, Hyresbostäder, Norrköpings kommun samt Norrköpings Idrottsförbund.

Kristin Lönnqvist, distriktsidrottschef, Olle Vikmång, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, Thomas Idenås, ordförande Hyresbostäder och Anders Marcus, ordförande i Norrköpings Idrottsförbund, håller i invigningsceremonin tillsammans.

Fritidsbanken är öppet fram till klockan 15.00 på lördagen. Det finns möjlighet att både skänka och låna utrustning under dagen.

Invigning klockan 11.00 på lördag den 7 oktober.

Adress: Fritidsbanken Klockaretorpet, Wilhelm Wibergs gata 174, Norrköping (mittemot Idrottens Hus)

Fakta Fritidsbanken

• 2013 startades Sveriges första Fritidsbank i Deje i Forshaga kommun i Värmland.

• I skrivande stund finns det drygt 40 Fritidsbanker i Sverige och nya startas kontinuerligt.

• Fritidsbanken är ett ideellt initiativ och varumärket ägs av en ideell förening.

• Fritidsbanken får inte drivas med vinstsyfte.

• Alla får låna, allt är gratis, fokus på miljö

• Mer info på www.fritidsbanken.se

• Mer om #GeBortTillSport på www.tv4.se/geborttillsport