Nu får företagare tillbaka sina pengar för uteserveringar och serveringstillstånd

Publicerad

Företag som ansökt om serveringstillstånd eller markupplåtelse för uteserveringar under 2020 och i början av 2021 får nu sina pengar återbetalade. Avgifterna återbetalas för att stötta näringslivet som drabbats hårt ekonomiskt under pandemin.

För att återbetalningen ska kunna genomföras behöver företagarna som berörs skicka in uppgifter om bankgiro- eller plusgirokonto till kommunen.

- Vi har fått in uppgifter från många av företagen och återbetalningen har påbörjats. Arbetet kommer att pågå under kommande veckor, säger Magdalena Öberg, enhetschef på samhällsbyggnadskontoret.

Berörda företag har fått ett mejl från kommunen med uppmaning om att skicka in uppgifter för att få sina pengar återbetalda. Företag som inte nåtts av mejlet och som sökt om serveringstillstånd eller markupplåtelse för uteserveringar under 2020 och 2021 uppmanas att ta kontakt med kommunen via miljo@norrkoping.se (för serveringstillstånd) eller markupplatelse@norrkoping.se (för uteserveringar).

Även under 2021 är det avgiftsfritt att ansöka om serveringstillstånd och markupplåtelse för uteserveringar. Detta har lett till ett ökat söktryck framförallt för uteserveringar.

- Vi ser positivt på att fler företag vill ha uteserveringar, det ger fler möjlighet att besöka restauranger och caféer på ett smittsäkert sätt, säger Maria Egebäck, enhetschef på samhällsbyggnadskontoret.

Läs mer i nyhet från 23 februari 2021:

"Norrköpings kommun stödjer näringslivet genom slopade avgifter"