Norrköpings kommun och Portalen bjuder in till konsert

Publicerad 06 december 2017 09:56
Ikväll, onsdag den 6 december, bjuder Portalen och Norrköpings kommun genom Musikhuvudstaden Norrköping alla som vill komma på en gratis konsert i Hörsalen.

Tanken med konserten är dels att tillsammans med invånare och besökare i Norrköpings kommun fira att Norrköping nyligen blev UNESCOS första Music City i Norden, och även att visa en del av den musikskatt som finns lokalt i Norrköping. Under konserten får åhörarna ta del av musik med olika stilar och inriktning, en ung talang såväl som en etablerad musiker, musik som förenas med rörlig bild och mycket mer.

- Konserten är ett resultat av vårt viktiga och kontinuerliga samarbete med Portalen, där Musikhuvudstaden ingår i den kreativa gruppen. Vi vill lyfta våra fantastiska lokala talanger och samtidigt påminna om hur viktig musiken är i ett samhälle och hur viktigt det är att vi stöttar musik på alla nivåer, säger Sandra Wall, projektledare för musikhuvudstaden. Alla i Norrköping ska kunna vara en del av Norrköpings musikliv.

Medverkande:
Artisterna Náthalie Andersson och David Kronström (NADA Duo) samt Andweshoulddieofthatroar (Hardy H. Hum) framträder. Dokumentärfilmen Playing notes for peace som handlar om Syrien och vad ett krig gör med kulturlivet visas med livemusik, och man får också ta del av musikvideon #viärocksånorrköping.

Boka biljetter: info@portalennorrkoping.se

Datum: onsdag 6 december
Tid: klockan 18:00-20:30 inklusive paus
Plats: Hörsalen