Norrköpings kommun har dubbelt upp i Almedalen

Publicerad 30 juni 2017 16:45

I år finns Norrköpings kommun med på två arenor i Visby under Almedalsveckan, både East Sweden Arena och Business Arena Almedalen. Dessutom deltar företrädare för kommunen i flera andra arrangemang runt om i Almedalen.

Årets fokus för kommunens deltagande i Almedalen är stadsutveckling, digitalisering, innovation, integration och infrastruktur samt klimat och hållbarhet. Ämnen som kommer att lyftas, diskuteras och debatteras.
– Vi vet att konkurrensen om uppmärksamheten i Almedalen är stenhård, men med allt som händer i Norrköping med våra framtidsplaner i samband med bland annat Ostlänken, vet vi att kommunen har en stark röst, säger kommunikationsdirektör Louise Flygt. I Almedalen samlas politiker, ledande företag, investerare, organisationer och det offentliga för att diskutera och planera för framtidens samhälle.
– Därför ser vi det som en självklarhet att berätta om och visa upp vad Norrköping har att erbjuda när det gäller tillväxtmöjligheter, säger Louise Flygt.

Norrköpings kommun finns också med på Business Arena Almedalen, fastighetsbranschens främsta mötesplats i Almedalen. Ämnen som kommer att diskuteras här är mer inriktade på stadsplanering och stadsutveckling.
– Business Arena är ett viktigt forum för oss att delta i för att lyfta fram Norrköping som kommer att genomgå ett av Sveriges största stadsutvecklingsprojekt genom Next:Norrköping med Inre hamnen, nytt resecentrum och en kraftfull bostadsförsörjning. Vårt mål här är att lyfta fram vår kommuns styrkor för att få fler företag att investera och etablera sig här. Se möjligheterna!, säger Kenneth Hagström VD för Norra staden, Norrköpings kommunala bolag som arbetar med just dessa frågor.

East Swedens aktörer under Almedalsveckan 2017: Norrköpings kommun, Linköpings kommun, Linköpings universitet, Östsvenska handelskammaren, Region Östergötland och Saab.