Norrköpings del av globala Music Tech Fest

Publicerad 16 juli 2018 10:44

Norrköping har bjudits in till Music Tech Fest för att presentera sig som en av UNESCO:s kreativa städer. I samband med det finns nu möjligheten att visa upp musikteknologi och innovationer med koppling till Norrköping för hela världen. Under Music Tech Fest (MTF) kommer Norrköpings citykärna med fokus på industrilandskapet även att ljudsättas på ett interaktivt sätt, där Norrköpingsbor och lokala musiker bjuds in att bli en del av eventet.

– Music Tech Fest är en internationell plattform där tusentals kreativa innovatörer samlas i ett community med fokus på innovation och musik. När flaggskeppsfestivalen nu förläggs i Stockholm vill självklart Norrköping vara en del av det, säger Sandra Wall, projektledare för Musikhuvudstaden Norrköping. Under Music Tech Fest samlas världsartister, studenter, forskare, kreatörer, musiker och innovatörer, vilket skapar fantastiska möjligheter för våra talanger inom music och Tech.

Hela Norrköping involveras i festivalen. Med hjälp av Norrköpingsbor och ny teknik kommer den prisade producenten, kompositören och innovatören Håkan Lidbo att ljudsätta Norrköping den femte september, som en del av festivalen.

Music Tech Fest har ett omfattande program som bland annat innehåller ett samarbete med TEKLA-festivalen, som grundats av artisten Robyn med workshops för tjejer mellan 11-18 år. Olika innovationer som exempelvis Mi.Mu Gloves – en kroppsnära teknik för att skapa musik – visas upp av prisade artister och innovatörer. Det kommer även att finnas ett kreativt laboratorium som leds av Kelly Snook, NASA forskare som nu turnerar med Ariana Grande. 

– Music is a powerful social glue that brings people together, connects with culture and community and engages people of all backgrounds and ages. As a UNESCO ‘City of Music’ Norrköping is a world leader in music engagement and cultural influence through music, säger Andrew Dubber, director för Music Tech Fest.

Music Tech Fest arrangeras i Stockholm mellan den 3-9 september och är öppet för allmänheten helgen den 7-9 september.

Music Tech Fest - webbsida 

KTH informerar om Music Tech Fest