Mycket låg smittspridning av covid-19 inom vård- och omsorgskontoret

Publicerad

Sedan den 26 juni har det inte funnit några vård- och omsorgstagare inom vård- och omsorgskontoret som varit bekräftat smittade i sjukdomen covid-19. Tidigare under våren har även det bara funnits ett fåtal bekräftade fall.

Inom Verksamheter för personer med funktionsnedsättning får vi backa ända till den 7 juni för det senaste bekräftade fallet av covid. Och inom Särskilt boende har vi inte haft något bekräftat fall sedan den 28 maj.

- På våra 22 enheter inom särskilt boende så har vi haft en mycket låg smittspridning under våren och det känns så klart tacksamt att blicka tillbaka på. Vi kan se att det är många som kämpat med att det ska bli verklighet. Dels våra fantastiska medarbetare, dels våra anhöriga som har respekterat våra regler kring besök. Tack till er alla, säger Elin Ingvarsson, områdeschef Särskilt boende.

Inom Ordinärt boende var det två bekräftade fall av covid-19 vid midsommar och några dagar tidigare. För nästa bekräftat smittad person inom hemtjänsten får vi gå tillbaka till den 1 juni.

- Bland våra hemtjänsttagare har vi under hela våren haft ett lågt antal personer som varit bekräftade i sjukdomen covid-19 och det är vi tacksamma för. Detta trots att de mer varit ute bland andra människor och så klart att vi dra paralleller till att det är många som valt att vaccinera sig, säger Anette Asplund, områdeschef Ordinärt boende.

Eftersom vi har en låg smittspridning så har våra enheter kunnat bege sig ut från boendet på olika utflykter eller tagit emot besök på enheterna ett helt annat sätt under sommaren mot hur det var för ett år sedan.

- Vi jobbade fram ett upplägg för att kunna öppna sju av våra tretton träffpunkter för utomhusaktiviteter enligt ett särskilt schema. Våra seniorer har hållit i och kämpat det här året, så det känns fint att kunna erbjuda detta, avslutar Anette Asplund.

Mer om träffpunkterna och vilka aktiviteter som erbjuds i sommar