Medarbetarkonserter i samarbete med Symfoniorkestern

Publicerad 25 oktober 2017 16:42

Vart fjärde år bjuder kommunstyrelsens ordförande och kommundirektören in alla medarbetare i Norrköpings kommun in till en fest. Det har blivit en tradition där Norrköpings symfoniorkester tillsammans med gästartister står för musiken. För ändamålet avsätts medel från kommunstyrelsen, som budgeterar för det en gång per mandatperiod. Kostnaden för perioden 2014-2017 är 450 kronor per anställd.

I år följs traditionen genom att samtliga omkring 11 000 anställda i kommunen och de kommunala bolagen inbjuds till evenemanget “Mer än en fest”. Platsen är Louis de Geer Konsert & Kongress där det, fördelat på åtta kvällar under oktober och november, bjuds på mingel och mat. Det blir unika konserter med Symfoniorkestern, och gästartister denna gång är sångerskan Helen Sjöholm, skådespelaren Andreas Nilsson och underhållaren Jacke Sjödin.

– Syftet är att uppmärksamma alla medarbetare på hur uppskattat deras arbete är. Det brukar vara en omtyckt tradition som vi självklart vill fortsätta med, säger Lars Stjernkvist (S), ordförande i kommunstyrelsen.

– Det blir ett tillfälle då medarbetare kan träffas och ha en trevlig kväll tillsammans. Av praktiska skäl är det inte så ofta det sker. Vi har olika arbetsuppgifter inom kommunen men arbetar alla mot samma mål – att utveckla Norrköping. Jag ser fram emot de här kvällarna, säger Martin Andreae, kommundirektör.