Mat, klimat och demokrati i fokus på årets Globala veckor

Publicerad 19 november 2019 14:10
Från torsdag den 21 november sätter vi lite extra fokus på mat, klimat och demokrati då årets Globala veckor invigs.

Globala veckorna pågår fram till den 1 december och är ett samarbete mellan Norrköpings kommun, biståndsmyndigheten Sida och ett femtiotal lokala aktörer i Norrköping med syfte att öka intresset och engagemanget kring de 17 Globala hållbarhetsmålen.

Ur programmet: 

  • Inspirationsföreläsning med kocken Paul Svensson på Klingsborgsskolans aula. Måndag 25 november klockan 18:00.
  • Vernissage för fotoutställningen Faces of hunger and conflicts. Måndag 25 nov klockan 12.30 i Stadsbibliotekets entré med Anne Poulsen, från World Food Programme´s nordiska kontor i Köpenhamn.
  • Filmvisning av Steven Spielbergs Finding Oscar med efterföljande samtal med före detta ambassadören i Guatemala Geroge Andrén på Cnema. Tisdag 26 november klockan 18:00.

Globala målen:

I september 2015 antog världens ledare Agenda 2030, en handlingsplan för hur världens länder ska jobba för en hållbar utveckling fram till år 2030. Agenda 2030 innehåller 17 globala mål och 169 delmål med syfte att stoppa klimatförändringarna, skapa fredliga och trygga samhällen samt utrota fattigdomen. Världens regeringar är ansvariga för genomförandet men målen rör oss alla och kommunerna har en viktig roll i arbetet.

Här hittar du hela programmet för Globala veckorna inklusive ett separat skolprogram.