Många nya bostäder i Sandtorp

Publicerad

Ungefär två kilometer sydväst om Norrköpings centrum utvecklas Sandtorp med bostäder, service, parker och lokaler. Med Sandtorp byggs Klockaretorpet i hop med Kneippen och när området är helt utbyggt kommer det här vara en plats med 1 100 bostäder.

Utvecklingen av Sandtorp är indelad i tre etapper och den första etappen är redan klar. Senast avslutades arbetet med en ny fin park vid Ellen Mobergs gata. Nu byggs det för fullt i etapp två. Här nedan kan du se en del av allt det spännande som händer.

66 lägenheter i faluröda hus

Illustration: ED Bygg och ARQLY (fd Arkitektgruppen GKAK)


ED-gruppen bygger ägandelägenheter och hyresrätter på östra sidan om Gustaf Janzens gata. Projektet kommer att bestå av 66 lägenheter på 1-4 rum och kök. Storleken kommer att variera från cirka 50 till 85 kvadratmeter. ARQLY är arkitekterna bakom de fem faluröda huskropparna.

Läs mer hos ED-bygg Läs mer hos ARQLY

Bostäder och LSS-boende

Foto av bygge av fyravåningshus i Sandtorp. Vit putsad fasad.

Foto: Botrygg

 

Botrygg bygger tre fyravåningshus på västra sidan om Gustaf Janzéns gata. Mellan husen kommer det att finnas generösa gårdsterrasser. I två av husen kommer det att bli bostadsrätter och i ett av husen planeras ett kommunalt service-boende. Totalt blir det cirka 50 lägenheter

Läs mer hos Botrygg

32 lägenheter i Dansbandet

Illustration av lummig innergård med människor som umgås tillsammans

Illustration: OBOS

 

OBOS radhus är nu är klara och inflyttade. Nu har byggnationen av två flerbostadshus börjat norr om Anna Särströms gata. Det blir 32 bostadsrätter. Storleken varierar från 53 till 95 kvadratmeter. Försäljningen är igång och inflyttning är planerad till hösten 2021.

Läs mer hos OBOS

44 lägenheter i trähus

Kvällsbild som vida ett trähus i fyra våningar. Lummig grönska runt om.

Illustration: Slättö och Nock Massiva trähus


Slättö är klara med sina flerbostadshus mellan Calle Lindström gata och Hjalmar Brantings gata. Nu bygger de, i samarbete med Nock Massiva Trähus, 44 hyresrätter. Byggnaden uppförs i massiv trä och byggprocessen kännetecknas av högt miljömedvetande. Stor vikt har även lagts på trädgården runt huset med lekplats, gröna rum och odlingslotter

Läs mer hos Slättö Läs mer hos Nock Massiva Trähus

38 bostäder för unga vuxna

Illustration av fastighet med fyra våningar.

Illustration: What! arkitektur, Grundingen och Lejonstaden


Grundingen Fastighets utvecklar 38 bostadsrätter om huvudsakligen 1 eller 2 rum och kök. Fastigheterna byggs på en tomt söder om spåret, norr om Botryggs byggnation. Bostäderna kommer att bli kvadratsmarta med öppen planlösning. Bostäderna utformning och prisnivå är tänkt att locka unga vuxna.

Läs mer hos Grundingen

 

Vill du veta mer om Sandtorp?

Du hittar mer information om allt spännande som händer i Sandtorp på vår webb.