Kommunen tar inte över ansvaret för julbelysningen på Hospitalsgatan

Publicerad 20 oktober 2017 09:20

Julbelysningen över Hospitalsgatan har varit ett uppskattat inslag hos kommuninnevånarna. Men tekniska nämnden meddelar idag att man inte tänker ta över detta.

Orsaken till detta är att tekniska nämnden endast ansvarar för belysningen på allmänna platser samt att man måste behandla alla lika.

- Vi har full förståelse för att man vill hålla traditionen vid liv, då dekorationsbelysningen varit ett så uppskattat och välkänt inslag i Norrköping vid juletid. Vi tycker dock att man måste skilja på det som är kommunens ansvar och vad som är fastighetsägarnas och handelns ansvar och önskemål, säger Karin Jonsson (C) tekniska nämndens ordförande.

Kommunen har ett program för dekorationsbelysning kallat ”Stad i ljus” som inbegriper hela staden. Det består till största delen av dekorativ belysning av till exempel träd, rondeller och broar. Upplev Norrköping dekorerar även Norrköpings innerstad genom ljusarrangemanget Light festival. Utöver detta finns flera fastighetsägare som har egen julbelysning i centrala Norrköping. De ägs och drivs av fastighetsägarna och handeln.