Kaktusplanteringen hyllar Pingstkyrkan som firar 100 år

Publicerad
Kaktusplanteringens motiv 2021 hyllar Pingstkyrkan som firar 100 år

Kaktusplanteringen 2021 hyllar Pingstkyrkan 100 år. Klicka på bilden för att se den i större storlek.

Foto: Peter Holgersson

Även i år sker kaktusplanteringens invigning digitalt.

Motivering Pingstkyrkan:

Genom gudstjänstliv och andra olika former av vardagsgemenskap har Pingstkyrkan lyckats med bedriften att engagera och bibehålla ett stort antal ideellt engagerade medlemmar i föreningen. Varje år har parken formats utifrån

Pingstkyrkans verksamhet präglas av öppenhet och mångfald både vad gäller medlemmars ålder, kön och etnicitet. Denna policy är uttryck i ambitionen ”att leva i guds kärlek och verka för denna världs bästa” som ledord för verksamheten. Detta i en miljö som är vänlig varm och vuxen.

Pingstkyrkan tar inga medlemsavgifter och den lokala verksamheten samt verksamheten för utlandsbistånd finansieras till stor del av medlemmars frivilliga gåvor.

I den mindre kaktusplanteringen i Hörsalsparken kommer Kvartersteatern och Hyresbostäder att hyllas under sommaren.

Motivering Kvartersteatern:

Kvartersteatern bildades 1981 och har med sin unika verksamhet bidragit till att berika kulturlivet för Norrköpingsbor i alla åldrar. Kvartersteatern har förutom barnteatergrupper, nybörjarkurser, improvisationskurser, en dansensemble, flera fria teatergrupper och en stor projektverksamhet som genomför ca 6-7 större teateruppsättningar varje år. Projektverksamheten håller en hög konstnärlig nivå och lockar både publik och medlemmar från andra delar av länet, och faktiskt också landet.

2021 fyller Kvartersteatern 40 år.

Motivering Hyresbostäder Norrköping:

Hyresbostäder har under alla år eftersträvat att leva upp till ägardirektivet att säkerställa en bostad och en trygg boendemiljö till norrköpingsbor. De senaste 10 åren har de varit med och byggt både bostäder och sociala strukturer, t ex Portalen, Kunskapens hus, drivit stadsutvecklingsprojekt i Inre hamnen mm tillsammans med andra ledande aktörer inom området.

2021 fyller Hyresbostäder 75 år.

En hyllning till personalen

De två stora urnorna som står framför kaktusplanteringen i Carl Johans park är en hyllning till all personal och för deras arbete under pandemin.

Läs mer om vilka som har fått vara motiv i kaktusplanteringen.