Jonna Björnstjerna illustrerar karta över Vrinneviskogen

Publicerad 20 juni 2018 10:01

Vrinneviskogen är norrköpingsbornas skog och för att göra besöket spännande för barn har kultur- och fritidskontoret tagit fram en karta som riktar sig till barn. Till kartan medföljer ett bingo där tanken är att barnen ska leta reda på saker i naturen. Kartan är illustrerad av barnboksförfattaren Jonna Björnstjerna från Norrköping. Kartan kommer också att sättas upp som skylt i runt om i Vrinneviskogen. Materialet får användas fritt i pedagogiskt syfte av alla skolor och förskolor i Norrköpings kommun

  • - Jag hoppas att kartan och bingot lockar till fantasi och berikar barnens besök i Vrinneviskogen. Det är jätteroligt att Jonna Björnstjerna från Norrköping velat göra denna karta som förenar konst och naturpplevelse, säger Lina Hedmark, friluftsstrateg på kultur- och fritidskontoret.

Ladda ner karta och bingo härPDF (pdf, 636.5 kB)

 

Länk till nyhet på Naturkartan.se

 

Jonna Björnstjerna, född 1983, är en barnboksförfattare och illustratör från Norrköping. Hon är utbildad på Serietecknarskolan i Malmö samt har studerat illustration och grafisk design på Central Saint Martins i London. Jonna har bland annat illustrerat för Norrköpings tidningar och Sydsvenska Dagbladet, ​men för det mesta jobbar hon med att skriva och illustrera barnböcker.

Hennes debutbok Sagan om den underbara familjen Kanin och monstret i skogen placerade sig på första plats i Bokjuryn 2008 - barnens egen omröstning. Även Godistrollet, som utkom 2010, vann Bokjuryns pris för bästa bok i kategorin 0-6 år 2010.