Hon får hedersamt lärarpris

Azira Hadziabdic har belönats med ett lärarstipendium.

Läraren Azira Hadziabdic har belönats med ett lärarstipendium för bästa teknikläraren i Norrköping, Söderköping och Finspång. Det är Norrköpings polytekniska förening som delar ut priset.

Under tisdagskvällen överraskades Azira Hadziabdic som är teknik-och matematiklärare på Ebersteinska gymnasiet, med att bli utnämnd till bästa teknikläraren. Priset delas ut till en lärare som undervisar i teknik i grundskolans årskurs 7-9 eller i tekniska kurser på gymnasienivå vid en skola i någon av de tre kommunerna.

Motivering:

Azira är en mycket skicklig och kompetent lärare som inspirerar och engagerar elever varje dag i teknikundervisningen. Hon brinner för teknikämnet och har som ambition att kontinuerligt utveckla teknikprogrammet och teknikämnen på skolan. Hennes elever beskriver henne som fantastisk duktig, närvarande och engagerad lärare. Hon ser varje elev som individ och inspirerarar till personlig utveckling. Hon handleder eleverna i gymnasiearbetet och flera av hennes elever har fått stipendier och utmärkelse för arbeten inom teknik. Många utav de eleverna säger att de aldrig skulle lyckas så bra med sina resultat utan att ha haft Azira som lärare. Praktiska tillämpningar och UF-företagande är en del av utvecklingsområden som Azira engagerar sig i. Hon är motiverande och nytänkande som både eleverna och personal uppskattar.

Hon driver samarbete mellan teknik ämnen inom skolan och även med andra program exempelvis industri- och elprogrammet. Azira ingår i nätverket för teknikcollege och jobbar med utveckling av teknikprogrammet i samarbetet med näringslivet och universitet. Tillsammans med andra kollegor har hon ordnat exempelvis teknik kvällar för tjejer, Makerspace, teknikmässan mm. Allt hon gör, gör hon med hjärtat!

Under kvällen delades det även ut stipendier till elever från Hagagymnasiet och Ebersteinska gymnasiet i Norrköping. Dessa stipendier delas även ut till friskolor och skolor i andra kommuner.