Företagsetablering i Norrköping väntas skapa 300 jobb

Publicerad 28 april 2017 17:21

Företaget Webhelp Nordic har beslutat att etablera sig i Norrköping. Etableringen väntas skapa omkring 300 nya jobb, varav 60 redan under 2017.

-Vi har haft kontakt med Webhelp Nordic under en period, och det känns otroligt roligt att de nu har valt Norrköping, säger näringslivsutvecklare Sofia Svensk.

Två av anledningarna till att Webhelp Nordic har fastnat för just Norrköping är läget och de goda rekryteringsmöjligheterna.

-Vi har fått ett fantastiskt bra bemötande av dem vi varit i kontakt med i Norrköping, och när vi nu etablerar oss gör vi det långsiktigt, säger Arvid Svensk, COO Webhelp Nordic. Vi påbörjar rekryteringsprocessen omedelbart och kommer att hålla de första interna utbildningarna i juni/juli.

- Webhelp Nordics etablering är ett välkommet tillskott till tjänstesektorn i Norrköping - de kommer att bli ett bra komplement till det existerande näringslivet i kommunen, säger näringslivsdirektör Pontus Lindblom.

Det som väntar nu är en renovering av Webhelps blivande lokaler, i Pronovahuset på Sankt Persgatan i Norrköping. Driften väntas vara igång i augusti.