Eget val inom hemtjänsten – inte längre i hela kommunen

Publicerad 31 oktober 2017 13:04

Boende med hemtjänst i Östra Husby, Vikbolandet och Arkösund kan inte välja en privat utförare, utan behåller kommunens hemtjänst.

Den enda privata utföraren som tidigare fanns att välja i området har beslutat att inte erbjuda sin hemtjänst där längre. Informationen som har gått ut tidigare, bland annat hem i brevlådan till samtliga hemtjänsttagare, gäller alltså inte nu.

- Alla företag har möjlighet att göra ändringar i vilka områden de ska finnas, och i det här fallet blev konsekvensen att vissa hemtjänsttagare inte har något annat val än kommunens hemtjänst, säger Helena Wikström, sakkunnig projektledare.

Uppsägningstid

Efter avtalsskrivningen kommer eventuella ändringar ske med en uppsägningstid, tidigast efter 60 dagar och vid första månadsskiftet därefter, och då är det utförarens uppgift att informera berörda hemtjänsttagare. Innan avtalen träder i kraft finns inte någon uppsägningstid att förhålla sig till.

De godkända företagen börjar utföra hemtjänst från och med 27 februari 2018.

Norrköpings kommuns hemtjänst

Norrköpings kommun utför hemtjänst i hela kommunen och kan aldrig välja bort något område. Den som vill ha Norrköpings kommuns hemtjänst behöver inte göra något val.

Ska du välja hemtjänstutförare?

Har du hemtjänst och vill göra ett val, men är osäker på vilka utförare du kan välja mellan? Besök www.norrkoping.se/hemtjanst eller ring 011-15 27 97.

Hemtjänstutförare och geografiska områden