Årets värdefulla idrottsförening och Årets värdefulla idrottsledare 2017 har utsetts

Publicerad 11 januari 2018 09:11

Kultur- och fritidskontoret i Norrköping och SISU Idrottsutbildarna har utsett Årets värdefulla idrottsförening och Årets värdefulla idrottsledare i Norrköping.

Tjalve IF Norrköping får utmärkelsen Årets värdefulla idrottsförening och 20 000 kronor som ska användas till utvecklingsinsatser för föreningens ledare, styrelse, aktiva eller föräldrar.

Magnus Möller, Åby IBK, tilldelas utmärkelsen Årets värdefulla idrottsledare och 5000 kronor.

Utmärkelserna delas ut inom ramen för SISU Idrottsutbildarnas satsning Värdefull Idrottsförening. Genom satsningen vill man få föreningar att samtala och fundera över vad som är viktigt och värdefullt i idrotten bortom de rent sportsliga resultaten. Utdelningen sker tisdagen den 16 januari klockan 15:30 i Rådhuset.


SISU Idrottsutbildarna
ISU Idrottsutbildarna är idrottens studieförbund, som finns i hela landet och på alla nivåer. Förbundet arbetar med bildning och utbildning inom idrotten, både genom att driva på samt stödja utveckling inom svensk idrott. Med satsningen Värdefullt erbjuder SISU olika verktyg och metoder som idrottsföreningar kan jobba utifrån, för att kunna föra samtal och fundera över vad som är viktigt och värdefullt inom barn- och ungdomsidrotten. SISU Idrottsutbildarna består av: själva studieförbundsdelen, förlaget SISU Idrottsböcker, Idrottsfolkhögskolan Bosön och Riksidrottsmuseet i Stockholm, som drivs tillsammans med Riksidrottsförbundet (RF).