Firande av medarbetare, förtroendevalda, italiensk mat och Kolmårdsnytt!

Louis de Geer Konsert och Kongress i Industrilandskapet vid Motala Ström
Publicerad 15 maj 2019 08:30

På lördag är det utdelning av S:t Olofsmedaljen och utmärkelsen Honoris Causa. Medarbetare och förtroendevalda som under lång tid gjort insatser för kommunen samt årets Honoris Causa-medaljörer uppmärksammas högtidligt under kvällen.

S:t Olofsmedaljen delas i år ut till 115 medarbetare som varit anställda i 25 år och till förtroendevalda som varit aktiva Norrköpingspolitiker i 20 år. Årets mottagare av Honoris Causa är Margaretha Ericsson och Jerney Kovac.

Margaretha Ericsson har ett stort ideellt engagemang för barn och ungdomar. Hon är också redaktionschef och ansvarig utgivare för tidningen Kolmårdsnytt som i år firar 10 år med uppskattade lokala inslag om bland annat skolan, föreningslivet, vården och annat som händer i Kolmården.

Jerney Kovac är en restaurangägare och föredragshållare som har fått flera utmärkelser. Genom åren har han infört nya koncept och bidragit till ökad mångfald inom restaurangnäringen i Norrköping; på sjuttiotalet var han bland annat med och tog pizzan och det italienska köket till Norrköping.

- Vi ser fram emot att få hylla medarbetare, politiker och våra Honoris Causa-medaljörer under en gemensam tillställning. Margaretha Ericsson har genomfört ett omfattande arbete för barn- och unga och hållit ihop och utvecklat Kolmårdsnytt genom åren. Jerney Kovac har gjort en betydande insats gällande att utveckla matkulturen i Norrköping och delat med sig av sina gedigna kunskaper inom området, säger Olle Vikmång (S) kommunfullmäktiges ordförande.

Ceremonin hålls i Louis de Geer Konsert och Kongress.