Ansökningsperioden för sommarjobb inom vård och omsorg förlängs till 1 april

Publicerad 11 mars 2019 14:13

Ungefär 900 personer – så många sommarjobbare behövs inom vård- och omsorgskontorets verksamheter i sommar. Nu är ansökningsperioden förlängd till den 1 april. Men eftersom att rekryteringen sker löpande uppmanas de sökande att inte vänta med att skicka in sin ansökan.

För att jobba inom vård och omsorg under juni-augusti krävs att man fyllt 18 år till dess att man gör sitt första arbetspass. Det krävs även att man har god förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift, eftersom kommunikation och dokumentation är en mycket viktig del i arbetet. Utbildning eller erfarenhet inom vård och omsorg är meriterande, men det är inte ett krav för att jobba under sommaren.

– Eftersom att vi är i behov av upp emot 900 sommarjobbare behöver gå vi ut brett, säger Ludvig Andersson som är gruppledare för rekryteringen av sommarjobbare till vård- och omsorgskontorets verksamheter. Givetvis prioriterar vi sökande med någon form av vård- och omsorgsutbildning eller erfarenhet inom området. Likaså är det i första hand intressant med sökande som har annan typ av erfarenhet eller utbildning som är relevant, exempelvis påbörjade studier till socionom eller lärare.

Vid rekryteringen läggs stort fokus på att hitta ansvarstagande personer med rätt personliga egenskaper för ett jobb som innebär att ge service, vård och omsorg och skapa trygghet för de som är behov av hjälp och stöd.

– Förmågan att känna empati med andra människor är otroligt viktig, säger Ludvig Andersson. Det är även viktigt att våra sommarjobbare har en god samarbetsförmåga, är flexibla och har lätt för att kommunicera.

B-körkort är inte ett krav men det är en fördel om de sökande har det eftersom att det krävs bland annat inom hemtjänsten.

Ansökningsperioden är förlängd till den 1 april. Men eftersom att rekryteringen sker löpande finns all anledning att komma in med ansökan så snart som möjligt.

Ansök via platsannonsen under Lediga jobb

 

Läs mer om sommarjobb inom vård och omsorg i Norrköpings kommun