Utvecklingsfrågor i fokus under Globala veckorna

Publicerad 07 november 2018 15:28

Två veckor med fokus på lokala och globala utvecklingsfrågor. Det blir det under Globala veckorna i Norrköping, som invigs lördagen 10 november. Precis som förra året så är det ett samarrangemang med Framtidsveckan.

För sjätte året i rad arrangerar Norrköping nu Globala veckor. Det är ett arrangemang där Norrköpings kommun samarbetar med biståndsmyndigheten Sida och med Studiefrämjandet, som står bakom Framtidsveckan. Syftet är att öka intresset och engagemanget för globala utvecklingsfrågor.

Under Globala veckorna erbjuds en mängd olika aktiviteter. Det blir föreläsningar, utställningar, afterworks, film, cykelverkstad och workshops av ett sextiotal medarrangörer. Startskottet för veckorna är Globalt torg i Mirum galleria där invigningen av veckorna sker med start 11:00 10 november.

På plats finns ett tjugotal utställare, bland andra Biståndsmyndigheten Sida, Naturskyddföreningen Norrköping och Fairtrade city. På scen står lokala ungdomar från Portalen, De Geergymnasiet, Hageby fritidsgård och Film- och musikgymnasiet.

Här följer ett urval av aktiviteter under veckorna:

Globala rummet. Testa på kommunens VR-cykel och titta på den framtida miljön i Inre hamnen.
23 november klockan 09:00-14:00 i förvaltningshuset Rosen, Trädgårdsgatan 21.

Vernissage – fotoutställningen Survivors.  En utställning om överlevare av våldsbejakande extremism som UNDP står bakom.
22 november klockan 18:00 på Arbetets museum.

Workshop – Hållbar utveckling för världen och ditt företag. Fokus är på de globala målens roll för lokal verksamhets- och affärsutveckling. Workshoppen vänder sig till dig som är egen förtagare.
22 november klockan 15:00-17:00.

Här kan du läsa mer om vad som händer under Globala veckorna!