Dags för gymnasiemässan - i år med nya Bråvallagymnasiet

Publicerad 10 oktober 2018 08:11

På lördag 13 oktober är det dags för gymnasiemässa i Norrköping. Alla niondeklassare med vårdnadshavare bjuds in till Teknikhallen där gymnasieskolor i Norrköpings, Finspångs och Söderköpings kommuner presenterar sitt utbud av utbildningar. Nytt för i år är att Bråvallagymnasiet är med på mässan.

Bråvallagymnasiet är en helt ny gymnasieskola i Norrköping som startar höstterminen 2019 och som redan nu öppnar upp för ansökan. Bråvallagymnasiet erbjuder yrkesutbildningar som Bygg och Anläggning, El och energi, Fordon och transport, Industriteknik och VVS och fastighet. Utbildningar som idag finns på Ebersteinska gymnasiet.

Det blir ett helt nytt yrkescampus på Bråvalla. En ny och modern skola för den som är intresserad av praktisk problemlösning, teknik och innovation. Lokalerna kommer att vara speciellt anpassade för utbildningarna och ha den senaste tekniken, säger Claes Göransson, verksamhetschef för gymnasiet.

Idag har vi ett starkt samarbete med företag på yrkesutbildningarna. De tar till exempel emot elever på arbetsplatsförlagt lärande (APL). Många gånger leder praktiken vidare till sommarjobb och anställningar. Det finns ett stort behov av kompetensförsörjning i dessa branscher och vi är väldigt glada att 90 procent av våra nuvarande elever går direkt ut i jobb. Det är ett gott kvitto för våra utbildningar och vi kommer fortsätta med det positiva samarbetet när vi startar upp Bråvallagymnasiet. Här ska framtdens arbetskraft utbildas, säger rektor Jörgen Strömberg.