Bra läge att erbjuda boende inför O-Ringen Kolmården 2019 i Norrköping

Publicerad 08 oktober 2018 11:56

När Norrköping i sommar fylls av orienterare från hela världen uppstår ett stort behov av olika bostäder. Därför finns möjligheten för boende i och runt Norrköping att hyra ut sin bostad under O-Ringenveckan, och är man intresserad är det bra att passa på i oktober.

– Det är en chans för boende att tjäna lite extra samtidigt som man är med och hjälper till att skapa den folkfest som O-Ringen är. Vi har kört det här konceptet under flera års tid så det är väl inarbetat och fungerar väldigt bra – både värdar och hyresgäster brukar vara mycket nöjda, säger Tomas Öberg, generaldirektör för O-Ringen.

Den som är intresserad kan lägga upp sin bostad för uthyrning via O-Ringens hemsida. Olika typer av boenden är välkomna; O-Ringenbesökarna brukar vara intresserade av såväl villor och lägenheter som sommarstugor, och även av möjligheten att hyra en husvagn på plats. Hittills har 124 olika privatboenden lagts in i portalen.

– Det brukar vara ett stort intresse för de här bostäderna, men vill man vara så gott som säker på att få hyra ut ska man lägga upp bostaden nu i oktober, säger Tomas Öberg. Det hänger ihop med att vi erbjuder en rabatt för själva O-Ringendeltagandet om man anmäler sig innan den förste november. När man anmäler sitt deltagande brukar man också vilja lösa boendefrågan – därför är det högt tryck i bostadsportalen under oktober månad.

Deltagarna i O-Ringen brukar ofta ta med sig både familj och vänner till tävlingsveckan, som genomförs under perioden 20-28 juli 2019. Sammanlagt räknar man därför med att omkring 20-25 000 sovplatser då kommer att behövas i och omkring Norrköping. De privata boendena kommer att utgöra en del av dessa platser, och hotell samt vandrarhem en annan. Stort fokus kommer dock även att ligga på O-Ringenstaden – en jättecamping på Himmelstalund som kommer att kunna ta emot 10 000 personer.

– Förberedelsearbetet för O-Ringenstaden på Himmelstalund har pågått länge. Det blir en fantastisk plats, med det så kallade O-Ringentorget i mitten; ett område som kommer att fyllas med en rad spännande aktiviteter. Alla är välkomna hit för att få vara med på Sveriges största orienteringsfest! säger Louise Flygt, kommunikationsdirektör i Norrköpings kommun.

– Det känns fantastiskt att vi i år kommer att få tillgång till en så stor campingplats och samlingspunkt. Dessutom ligger Himmelstalund otroligt bra till – de som bor där får cykel- och gångavstånd in till centrala Norrköping, och de som väljer att boka ett mer privat boende på hotell eller genom att hyra en bostad kommer enkelt att kunna ta sig till O-Ringenstaden, så vi är väldigt nöjda med det här upplägget, säger Tomas Öberg.


Information om boende, O-ringen Kolmården 2019 i Norrköping

Hyra ut bostad under O-Ringen