Ansök om idrotts- och kulturstipendier

Publicerad 24 juli 2017 08:08

Från den 24 juli fram till den 4 september 2017 kan du skicka in ansökan om Norrköpings kommun idrotts- och kulturstipendier. 2017 finns följande stipendier och summor att dela ut till sökande:

 • Norrköpings kommuns Idrottsstipendium, ett eller flera stipendium om 10 000 kronor
  Stipendiet delas ut till aktivt verksamma idrottsutövare. Stipendiaten ska göra en betydelsefull insats för idrotten resultatmässigt men framförallt företräda sin idrott på ett föredömligt sätt genom att vara en god kamrat och förebild för andra.

 • Kulturstipendium till Moa Martinsons minne, ett stipendium
  om 139 363 kronor
  Norrköpings kommuns kulturstipendium till Moa Martinssons minne är ett arbetsstipendium som delas ut till en yrkesverksam konstnär inom någon av konstarterna. Konstnären ska ha uppnått en erkänt hög kvalitet i sitt konstnärskap.

 • Norrköpings kommuns kulturstipendium till unga lovande talanger, flera stipendium om 20 000 kronor
  Stipendiet delas ut till unga lovande förmågor som stöd till fortsatta eftergymnasiala studier inom kulturområdet. Stipendiets ändamål är att ge stöd och uppmuntran till utbildning inom de konstnärliga arbetsfälten.

 • Norrköpings kommuns Föreningsledarstipendium, ett eller flera stipendium om totalt 20 000 kronor
  Stipendiet delas ut till aktivt verksamma föreningsledare. Stipendiaten ska göra en betydelsefull insats för barn- och ungdomsverksamheten i sin förening och företräda sin förening på ett föredömligt sätt genom att vara en god förebild för andra. Insatserna ska ha en tydlig koppling till nämndens mål och fokusområden. Stipendiaten ska vara folkbokförd i Norrköping. Stipendiaten ska vara medlem och företräda en förening med verksamhet i Norrköping.

Skriftlig ansökan om stipendium ska vara inlämnad senast den 4 september. Ansökningsblankett och mer information hittar du under respektive stipendium när du klickar på nedanstående länk.

Kultur- och fritidskontorets stipendium


Välkommen med din ansökan.